Σερβία: Οι Τζιχαντιστές που επιστρέφουν καλύπτονται με ‘πιστοποιητικά σχολικής εκπαίδευσης’



 

Νοέμβριος 28, 2016. 09:23

Εξτρεμιστές από τη Σερβία, που πήγανε στο Ιράκ και τη Συρία, επιστρέφουν, τώρα, με έγγραφα  που δείχνουν ότι μετέβησαν εκεί για να αποκτήσουν πιστοποιητικά εκπαίδευσης, προκειμένου να αποφύγουν ποινές φυλάκισης, βάσει του νέου νόμου στη Σερβία, που αναφέρεται σε συμμετοχή σε πολέμους στο εξωτερικό.




Αυτό σημειώνει η εφημερίδα ‘Politika της Σερβίας, μια πληροφορία που επιβεβαίωσε και ο Ιγκόρ Μπέτσιτς, πρόεδρος των Υπηρεσιών Ασφαλείας Ελέγχου, ο οποίος ανέφερε ότι 11 τζιχαντιστές που επέστρεψαν πρόσφατα από την πρώτη γραμμή των χωρών αυτών, φέρουν τα έγγραφα αυτά.



«Έχουμε γνώση των δραστηριοτήτων τους εκεί που πήγαν. Έχουν φέρει έγγραφα που δείχνουν ότι μετέβησαν στις εμπόλεμες χώρες με το πρόσχημα της εκπαίδευσης. Ξέρουμε ότι ήταν στα πεδία των μαχών, αλλά μέσω της δικαστικής διαδικασίας είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί», είπε ο Μπέτσιτς.



Ο νόμος προβλέπει για εκείνους που μεταβαίνουν στο εξωτερικό για να εμπλακούν σε πολέμους, ποινές  από έξι μήνες έως πέντε χρόνια στη φυλακή.



Η συμμετοχή σε τρομοκρατικές ομάδες επιφυλάσσει ποινή έως 8 έτη στη φυλακή και για εκείνους που διοργανώνουν και προσλαμβάνουν μαχητές προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως 10 χρόνια, σημειώνει το δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr