Σκόπια: Ο ΥΠΕΞ Αυστρίας σε προεκλογική εκδήλωση του Γκρούεφσκι!



 Ο Σεμπάστιαν Κουρτς μιλά στην προεκλογική εκδήλωση του VMRO-DPMNE, στα Σκόπια, στα γερμανικά και μεταφράζεται στη σλαβική για το σλαβικό ακροατήριο


Νοέμβριος 28, 2016. 19:08

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς επισκέφθηκε τα Σκόπια και συμμετείχε σε προεκλογική εκδήλωση του κόμματος του Νίκολα Γκρούεφσκι - VMRO-DPMNE.



Ο Αυστριακός υπουργός μιλώντας στα γερμανικά με μεταφραστή στην προεκλογική εκδήλωση  του Γκρούεφσκι τόνισε ότι «Η Ψευδομακεδονία είναι σε καλό δρόμο για να γίνει μέρος της ΕΕ και είναι «ένας πολύ σημαντικός εταίρος για όλους μας», είπε χαρακτηριστικά ο Κουρτς και επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που παίζει το κρατίδιο των Σκοπίων  στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης με τη διακοπή της βαλκανικής οδού.



«Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για την υποστήριξη που λάβαμε από την Ψευδομακεδονία το 2015 και το 2016. Η μεταναστευτική κρίση ήταν μια μεγάλη πρόκληση για την Αυστρία.  Το 2015, 90 χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες διαχύθηκαν στην Αυστρία και πάνω από ένα εκατομμύριο διήλθαν από τη χώρα μας. 


Χωρίς τη βοήθεια της κυβέρνησής σας, δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε τη βαλκανική οδό, είμαι ευγνώμων για την υποστήριξή σας σε μια δύσκολη στιγμή για εμάς. Σας εύχομαι καλή επιτυχία στην προεκλογική εκστρατεία, είμαι πολύ ευτυχής που προσκλήθηκα εδώ», είπε ο Κουρτς.





--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr