Απόδημοι Σλάβοι Σκοπίων – Επιστολή σε Ομπάμα για την Ελλάδα




Νοέμβριος 19, 2016.20:30


Μετά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ελλάδα, οι απόδημοι Σλάβοι των Σκοπίων, του  έστειλαν επιστολή  προκειμένου να συμβουλεύσει την Ελλάδα να αλλάξει απόψεις για την Ψευδομακεδονία και τους Σλάβους που ζούνε στην Ελλάδα.




«Στην ανακοίνωση της επίσκεψής σας, η Γραμματεία Τύπου του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι «το λίκνο της Δημοκρατίας» και ότι έκανε πολλά για την ειρήνη και ευημερία στην Ευρώπη και πέραν αυτής. Διαφωνούμε με τη δήλωση αυτή, λόγω του ότι η Ελλάδα δεν έκανε τίποτε για τους Ψευδομακεδόνες (Σλάβους) και τις άλλες μειονότητες που ζουν στη χώρα».



«Οι ελληνικές κυβερνήσεις εκδίωξαν δια της βίας δεκάδες χιλιάδες Σλάβους από τη Μακεδονία κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα και επί αρκετές δεκαετίες μετά από αυτόν, μερικές δεκάδες έφυγαν από την Ελλάδα, λόγω της οικονομικής και κοινωνικής καταπίεσης των Ελλήνων πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων.
 Μέχρι σήμερα, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων που θέλουν να αποκαταστήσουν την ιθαγένεια ή την περιουσία τους , μόνο και μόνο επειδή  προσδιορίζονται ως «μακεντόνσκι», γράφει η επιστολή  που υπογράφεται από τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ψευδομακεδονικής Διασποράς, Μετόντια Κολόσκι, όπως παρουσιάζεται από το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr