Φόβος Ερντογάν και στα ξένα ΜΜΕ: Δύο Σουηδοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στην νοτιοανατολική Τουρκία




φωτό αρχείου

Νοέμβριος 19, 2016.14:54


Η τουρκική αστυνομία το Σάββατο- κατόπιν ενημέρωσης των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών- έθεσε υπό κράτηση δύο δημοσιογράφους της σουηδικής  κρατικής τηλεόρασης που πήγαν να ερευνήσουν για την κατάσταση των Κούρδων στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ.




Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνελήφθησαν επειδή πλησίασαν μια περιοχή που χαρακτηρίσθηκε ως ‘στρατιωτική ζώνη’ σύμφωνα με τοπικό πρακτορείο ειδήσεων.



Οι δημοσιογράφοι, από τα ονόματα των οποίων δημοσιεύονται μόνο τα αρχικά τους - L.N.B. και R.A.S.- συνελήφθησαν περιεργαζόμενοι μια περιοχή, στην οποία εδρεύει το τουρκικό στρατιωτικό αρχηγείο, σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Doğan’.



Οι δημοσιογράφοι μεταφέρθηκαν στο τμήμα αλλοδαπών- ένα τμήμα που ασχολείται με απελάσεις-, σύμφωνα με το πρακτορείο.



Σημειώνεται ότι οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας στην διάρκεια του Νοεμβρίου απέλασαν ένα Γάλλο δημοσιογράφο, που …προσέγγισε  τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, για να δει, ιδίοις όμμασι, τις κινήσεις του τουρκικού στρατού.



Πρόκειται για τον Olivier Bertrand, όπως αναφέρει η ενημερωτική πύλη ‘Les Jours, ο οποίος συνελήφθη κοντά στα συριακά σύνορα.


Για το περιστατικό ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Μακ Αιρώ, χαρακτήρισε ως μια απαράδεκτη πράξη.



Πηγή: ‘ahramonline’



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr