Εβραϊκή οργάνωση στις ΗΠΑ κατηγορεί σύμβουλο του Τραμπ για αντισημιτισμό




Νοέμβριος 15, 2016. 22:43



Με έναν από τους κορυφαίους συμβούλους του νεοεκλεγέντα Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, πυροδοτήθηκε διαμάχη με την κριτική που άσκησε εναντίον του,  η εβραϊκή οργάνωση στις ΗΠΑ, «Anti-Defamation League (ADL)», η οποία έχει ως σκοπό «να σταματήσει τη δυσφήμιση του εβραϊκού λαού  και τίθεται υπέρ της δικαιοσύνης και δίκαιας μεταχείρισης όλων των λαών».




Το δημοσίευμα του «Ιουδαϊσμού στην Ισπανία» αναφέρει ότι ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο Στηβ Μπάνον, διευθύνων σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας και πρώην πρόεδρος της συντηρητικής ιστοσελίδας «Breitbart News» θα τοποθετηθεί επικεφαλής- στρατηγικός αναλυτής του και διευθύνων σύμβουλος. 



Ο Τραμπ ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής, Ράινς Πρίμπους θα τοποθετηθεί ως επικεφαλής του επιτελείου του.



Ο εκτελεστικός διευθυντής  της εβραϊκής οργάνωσης ADL, Τζόναθαν Γκρινμπλάτ καταδίκασε το διορισμό του Μπάνον και τον κατηγόρησε για αντισημιτισμό και λευκό ρατσιστή.



Σε Twitter του ο Γκρινμπλάτ κατηγόρησε τον Μπάνον (Steve Bannon) ότι έχει όραμά του την άκρα δεξιά που «είναι εχθρική προς τις βασικές αμερικανικές αξίες».



Ανέφερε, ακόμη, ότι δικαστικά έγγραφα του 2007 της πρώην συζύγου του,  σημειώνουν ότι ο Μπάνον δεν ήθελε οι κόρες του να καθίσουν στην ίδια τάξη σε σχολείο του Λος Άντζελες με κορίτσια Εβραίων.



«Ζητάμε ο εκλεγμένος πρόεδρος να δεσμευθεί για την ευημερία όλων των λαών της χώρα μας που οι αξίες του πλουραλισμού και της ανεκτικότητας την κάνουν μεγάλη», αναφέρει η δήλωση της οργάνωσης ADL.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr