Κοσσυφοπέδιο: Συνελήφθησαν Αλβανοί που πέταξαν μολότοφ σε τουρκικό προξενείο




Νοέμβριος 28, 2016. 20:59

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβε πέντε άτομα, τα οποία έριξαν κοκτέιλ μολότοφ κατά του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στην πόλη Πρίζρεν.




Την επίθεση στο προξενείο επιβεβαίωσε στο ‘Klan Kosova’ ο εισαγγελέας του Πρίζρεν, Σούλε Χότζα που ανέφερε τη σύλληψη αρκετών ατόμων.



Σύμφωνα με τον Χότζα η επίθεση έγινε στις τέσσερις το πρωί και στον τόπο της επίθεση έσπευσαν ομάδες έκτακτης ανάγκης. Εκτός από τις υλικές ζημίες δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, όπως γράφει το αλβανικό δημοσίευμα του ‘Zeri’ του Κοσσυφοπεδίου χωρίς να αναφέρει τους λόγους της επίθεσης.



Αντίθετα,  το πρακτορείο ‘Fokus’επικαλούμενο το Reuters, σημειώνει ότι πριν από τη ρίψη μολότοφ ‘Αλβανοί εθνικιστές’ έκαψαν την τουρκική σημαία. Σημειώνει, επίσης, ότι οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας γιορτάζουν σήμερα,  την αλβανική σημαία, με την επέτειο των 104 ετών από την ανεξαρτησία της Αλβανίας από τον τουρκικό ζυγό.



Ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Ενβέρ Χοτζάι, καταδίκασε την επίθεση: «Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Κοσσυφοπεδίου είναι εξαιρετικές και δεν θα επηρεασθούν από μεμονωμένες πράξεις βανδαλισμού», αναφέρει  σε επίσημη δήλωση του.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr