Το Ιρακινό Κουρδιστάν ζήτησε από τη Ρωσία στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια




Νοέμβριος 7, 2016.

Το ιρακινό Κουρδιστάν ελπίζει να λάβει στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια από τη Ρωσία, γράφει η εφημερίδα ‘Izvestia’.




Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της κυβέρνησης της κουρδικής αυτόνομης περιοχής του Ιράκ, Φαλάχ Μπακίρ. Είπε ότι το αίτημα έγινε κατά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.



Ο Ρώσος υφυπουργός είχε συζητήσει με τον Μπακίρ την 1η Νοεμβρίου για την κατάσταση στο Ιράκ και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Ένα από τα θέματα της συνάντησης των διπλωματών,  ήταν η στρατιωτική επιχείρηση στη Μοσούλη. Οι πλευρές αναφέρθηκαν, επίσης, στα προβλήματα του ιρακινού Κουρδιστάν.



Ο Μπακίρ ενημέρωσε για την κατάσταση των δυνάμεων πεσμεργκά και τόνισε ότι βασίζονται στην ρωσική στρατιωτική υποστήριξη στον αγώνα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων.



«Έχουμε ζητήσει αυτό το είδος της υποστήριξης, γιατί το θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή», είπε ο Μπακίρ.



Πρόσθεσε ότι το ιρακινό Κουρδιστάν, υπολογίζει στην πλήρη υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα στον ανθρωπιστικό τομέα,  γιατί ο πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία καταφθάνουν κατά χιλιάδες.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr