Μαυροβούνιο: Η εισαγγελία κατηγόρησε επίσημα Ρώσους και Σέρβους για πραξικόπημα



φωτο από τις συλλήψεις στην Ποντγκόριτσα

Νοέμβριος 11, 2016. 19:31

 Ποντγκόριτσα.

Ο γενικός εισαγγελέας του Μαυροβουνίου κατηγόρησε Σέρβους και Ρώσους εθνικιστές για οργάνωση  εγκληματικής ομάδας με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του Μίλο Τζουκάνοβιτς την ημέρα των γενικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στις 16 Οκωβρίου.



Ο  ειδικός  Εισαγγελέας  για το Οργανωμένο Έγκλημα, Μιλιβόιε Κάτνιτς, ανέφερε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία είναι επαρκή  και καθόρισε ότι η εγκληματική ομάδα σχηματίσθηκε με ανθρώπους από τη Ρωσία, τη Σερβία αλλά και το Μαυροβούνιο.



Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος τους ήταν η ανατροπή του Τζουκάνοβιτς, λόγω του ότι στο προεκλογικό του πρόγραμμα προωθούσε την ένταξη του Μαυροβουνίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ.



Την ημέρα των εκλογών, στις 16 Οκτωβρίου, μια ομάδα από 20 πολίτες της Σερβίας, συμπεριλαμβανομένων και του πρώην διοικητή της σερβικής χωροφυλακής, Μπρατισλάβ Ντίκιτς, συνελήφθη με την κατηγορία του σχεδιασμού πραξικοπήματος.



Οι υπηρεσίες ασφαλείας πιστεύουν ότι τα εν λόγω πρόσωπα, σε συνεργασία με εντόπιους σχεδίαζαν να καταλάβουν το Κοινοβούλιο, να σκοτώσουν τον πρωθυπουργό Τζουκάνοβιτς και να φέρουν στην εξουσία την αντιπολίτευση, η οποία έχει διατρανώσει τη φιλορωσική πολιτική της.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr