Σκόπια- Αχμέτι: «Κάθε οικογένεια να έχει τουλάχιστον έναν εργαζόμενο»




Νοέμβριος 22, 2016. 21:41

Το αλβανικό κόμμα των Σκοπίων, Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση (DUI), διακοίνωσε σήμερα το προεκλογικό πρόγραμμά του.  Ο αρχηγός του κόμματος, Αλί Αχμέτι, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες  που έχει θέσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, δηλαδή 2016-2020.




Ο ίδιος επεσήμανε ότι πρόγραμμα του κόμματός του δεν είναι μόνο για τους Αλβανούς των Σκοπίων,αλλά, για όλους τους πολίτες της χώρας.



Κύριο σύνθημα του ήταν η καταπολέμηση της ανεργίας που μαστίζει την αλβανική κοινότητα της χώρας.



«Στα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα υπάρχει ούτε μία αλβανική οικογένεια που δεν θα έχει, τουλάχιστον, έναν εργαζόμενο», είπε ο Αχμέτι τονίζοντας ότι αυτός είναι ο στόχος του κόμματος του.
Πρόσθεσε ότι αυτό είναι κατορθωτό με το άνοιγμα τριών  ελεύθερων οικονομικών ζωνών, στο Τέτοβο, Κίτσεβο και Στρούγκα.



Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου του DUI,  τον Μπεκίμ Νεζίρι, τα τελευταία χρόνια, χάρη στις πολιτικές του DUI,  άνοιξαν οι οικονομικές ζώνες  στις τρεις προαναφερόμενες πόλεις και σε αυτές έχουν εγκατασταθεί, ήδη, τρεις εταιρείες.


Ακόμη, ο υποψήφιος βουλευτής του DUI, Τζεβάτ Αντέμι,  τόνισε ότι προτεραιότητα του κόμματος είναι μέσα στα επόμενο τέσσερα χρόνια η αλβανική γλώσσα να γίνει επίσημη γλώσσα του κράτους.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr