Σκόπια: ‘Ο Παυλόπουλος δυσφήμισε τη χώρα μας ενώπιον του Ομπάμα’





«Στην Αθήνα- Ο Παυλόπουλος δυσφήμισε την Ψευδομακεδονία ενώπιον του Ομπάμα ότι διαστρεβλώνει το όνομα», γράφει το δημοσίευμα.


Νοέμβριος 16, 2016. 16:23


«Η ψευδομακεδονία ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν από τον Έλληνα πρόεδρο, Προκόπη Παυλόπουλο  προς τον ομόλογό του,  Μπαράκ Ομπάμα, των Ηνωμένων Πολιτειών, που επισκέπτεται την Ελλάδα. Ο αρχηγός του ελληνικού κράτους χρησιμοποίησε αυτήν την ευκαιρία για να επικρίνει τη χώρα μας για απόπειρα κλοπής της ελληνικής ιστορίας».




«Το γεγονός ότι ένα γειτονικό κράτος απαιτεί ένα όνομα παραποιώντας την ιστορία  με αχαλίνωτο αλυτρωτισμό, αυτό συνεπάγεται άμεσα αλλαγή των συνόρων. Αυτό βρίσκεται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο και υπονομεύει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας» δήλωσε ο Παυλόπουλος στην αρχή της συνομιλίας του με τον Μπαράκ  Ομπάμα, μπροστά από τις κάμερες, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν ανταποκρίθηκε σε αυτούς τους ισχυρισμούς και εστίασε την απάντησή του στην οικονομία, τις σχέσεις μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Αθήνας, τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καταλήγει το κείμενο.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr