Μεγάλες εκρήξεις σε στρατόπεδο Κούρδων στη βόρεια Συρία




Νοέμβριος 27, 2016.  22:43

Πολλαπλές εκρήξεις χτύπησαν στρατόπεδο Κούρδων στην επαρχία Αλ Χασάκα της Συρίας.
Σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα οι εκρήξεις έγιναν στο χωριό Τιμούρ,  σε στρατόπεδο των Κούρδων της Συρίας  των Ομάδων Λαϊκής Προστασίας YPG του κόμματος  της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD),



 που οι Τούρκοι τους θεωρούν τρομοκράτες, ως παρακλάδι του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).



Το στρατόπεδο αυτό ιδρύθηκε το 2013, ενώ η αιτία των εκρήξεων παραμένει άγνωστη.  Οι αρχές ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν μερικοί άνθρωποι.


 Οι κούρδοι χτύπησαν με αμερικανικές ρουκέτες τουρκικά άρματα μάχης, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα

«Η Ουάσιγκτον επιμένει να δείχνει ότι οι YPG είναι σύμμαχοί τους στον πόλεμο κατά του Daesh παρά τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας. 

Μάλιστα, σημειώνει η «Yeni Şafak» πρόσφατες εκθέσεις αποκάλυψαν ότι οι ΗΠΑ έχει ανταλλαγές πληροφοριών με το PYD στη Συρία, που χαρακτηρίζεται ως κίνηση εναντίον της Τουρκίας, η οποία υποστηρίζει τους μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού».



Πληροφορίες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι οι Κούρδοι έχουν εξοπλισθεί με αμερικανικά TOW, με τα οποία έχουν επιτεθεί σε 2 τουρκικά άρματα μάχης την Τρίτη. Ενώ την Τετάρτη χτύπησαν ακόμη ένα άρμα μάχης στην περιοχή της Μπανμπίτς.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι Κούρδοι εκπαιδεύονται από τους ίδιους τους Αμερικανούς.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr