Η Αυστρία κατηγορεί την Τουρκία για ‘επίθεση’ στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ




Νοέμβριος 26, 2016. 20:37

Η ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας έγινε στόχος ομάδας  χάκερ, που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «η επίθεση στον κυβερνοχώρο προέρχεται από την Τουρκία»,  αναφέρει το πρακτορείο DPA, όπως σημειώνει  ρουμανικό «Agerpress».




Ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, Σεμπάστιαν Κούρτς, είναι ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το τουρκικό κράτος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.



Ο Κουρτς χαιρέτισε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αυτήν την εβδομάδα με αίτημα της αναστολής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων  Ευρωπαϊκής Ένωσης- Άγκυρας.



«Δεν θα παρασυρθούμε από τέτοιου είδους επιθέσεις. Η Αυστρία δεν θα αλλάξει τη στάση της έναντι της Τουρκίας», δήλωσε ο Κούρτς το Σάββατο, σύμφωνα με ανακοίνωση του αυστριακού ΥΠΕΞ.



Η προσβολή στον server της ιστοσελίδας του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών έγινε την Παρασκευή το βράδυ. Το Υπουργείο σταμάτησε αμέσως τη σύνδεσή του με την ιστοσελίδα, όταν έγινε αντιληπτή η επίθεση.



Τον Σεπτέμβριο, μια ομάδα Τούρκων χάκερ υποστήριξε μια επίθεση στον κυβερνοχώρο, στους διακομιστές του αεροδρομίου της Βιέννης.



Το υπουργείο  Εξωτερικών ερευνά εάν και κάποια άλλη παρόμοια επίθεση στην Κεντρική Τράπεζα της Αυστρίας, συνδέεται με ομάδα χάκερ από την Τουρκία.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr