Γερμανίδα Νεοναζί καταδικάστηκε για άρνηση και πάλι του Ολοκαυτώματος





Νοέμβριος 22, 2016. 22: 11

Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε σε δύο έτη και έξι μήνες στη φυλακή στην 88χρονη Ούρσουλα Χαβερμπέκ (Ursula Haverbeck ) «μια δύστροπη αρνήτρια του ολοκαυτώματος, σε μια εκτεταμένη δικαστική ιστορία στην οποία αρνείται ότι το Άουσβιτς ήταν ένα ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.




Το Διοικητικό Δικαστήριο του Βέρντεν (βόρεια) κήρυξε ένοχη την 88χρονη βάσει των κατηγοριών της άρνησης του ολοκαυτώματος.



Η Χαβερμπέκ είναι συγγραφέας πολλών άρθρων που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Stimme des Reiches» (Φωνή του Ράιχ) που κυκλοφορεί μεταξύ των ακροδεξιών κύκλων, και όπου  υποστηρίζουν ότι το Άουσβιτς, το μεγαλύτερο ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου, ήταν ένα στρατόπεδο εργασίας, όπου εκεί κανείς δεν πέθανε από δηλητηριασμένα αέρια.



Στην τελική δήλωσή της προς το δικαστήριο του Βέρντεν, επέμεινε στην άρνησή της, κάτι το οποίο αποτελεί έγκλημα στη Γερμανία, που μπορεί να καταδικασθεί κάποιος έως πέντε χρόνια στη φυλακή.



Η δίκη της Χαβερμπέκ διεξήχθη με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, εξαιτίας προηγούμενων διαδικασιών στις οποίες είχαν συγκεντρωθεί νεοναζιστικές ομάδες  που χειροκροτούσαν  τη Γερμανίδα αρνήτρια του Ολοκαυτώματος.



Η Χαβερμπέκ έχει καταδικασθεί έξι φορές για άρνηση του Ολοκαυτώματος, για άρθρα της, αλλά, και επιστολές της προς το Κεντρικό Συμβούολιο των Εβραίων στη Γερμανία, όπως σημειώνεται.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr