Η αδελφή του Φιντέλ Κάστρο δεν θα πάει στην κηδεία του αδελφού της στην Κούβα




Νοέμβριος 27, 2016. 09:04


Η αδελφή του Φιντέλ Κάστρο, Χουανίτα, η οποία ζει από το 1964 στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξέφρασε τη λύπη της για το θάνατο του αδελφού της, αλλά δεν αποφάσισε να πάει στην κηδεία του στην Κούβα, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.




“Όσον αφορά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι ήμουν έτοιμη να πάω στην Κούβα για την κηδεία, έχω πει  ότι ποτέ δεν θα επέστρεφα στο νησί, και δεν έχω καμία πρόθεση να το κάνω τώρα», σημειώνει το δημοσίευμα της Nuevo Herald αναφερόμενη στα λόγια της Χουανίτο Κάστρο.


Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, πέθανε σε ηλικία 90 ετών, την Παρασκευή στις 22.29 τοπική ώρα, σύμφωνα με τον αδελφό του, τον Κουβανό ηγέτη Ραούλ Κάστρο, όπως ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση.


Η κηδεία του ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης,  έχει προγραμματισθεί για τις 4 Δεκεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Σαντιάγκο ντε Κούβα.


Σύμφωνα με την 83χρονη Χουανίτα, αισθάνεται την απώλεια ενός ανθρώπου που έχει δεσμούς αίματος.

 «Ως αδελφή του Φιντέλ βιώνω αυτές τις στιγμές την ανθρώπινη απώλεια ενός στον οποίο έρεε το ίδιο αίμα, το ίδιο βίωσα και όταν πέθανε  και η αδελφή μου Αντζελίτα Ραμόν», είπε.


Η Χουανίτα υπενθύμισε ότι για πολλά χρόνια είχε χαρακτηρισθεί ως ‘εχθρός’ των κουβανικών αρχών. 

«Εδώ και δεκαετίες είμαι αντίθετη με το σημερινό σύστημα που επικρατεί στην Κούβα και εκείνοι ακόμη που ζουν στην εξορία ποτέ δεν με συγχώρεσαν λόγω του ονόματός μου», είπε.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr