Σκόπια: Η Ειδική Εισαγγελία έχει στοιχεία για υποκλοπές σε πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες



Το πρακτορείο ‘Fokus’ αναφέρεται στα πρώτα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν από την Ειδική Δικαστική Έρευνα που γίνεται για το σκάνδαλο των υποκλοπών  που βαρύνει την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι


Νοέμβριος 18, 2016. 19:44

Σκόπια. 

Η Ειδική Εισαγγελέας των Σκοπίων, ανακοίνωσε  σε συνέντευξη Τύπου ότι διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία  για τις παράνομες υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων δημοσιογράφων, πολιτικών και επιχειρηματιών, σύμφωνα με το πρακτορείο ‘Fokus’ που επικαλείται τα ΜΜΕ των Σκοπίων.




Οι υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων άρχισαν από το 2008- όταν ήρθε στην εξουσία ο Νίκολα Γκρούεφσκι- και συνεχίσθηκαν μέχρι το τέλος του 2015.

 Έγιναν υπό το τμήμα της Αντικατασκοπείας, με την κωδική ονομασία ‘Target’ ( „Таргет") και σε αυτήν την παράνομη δραστηριότητα εμπλέκονται  δέκα άτομα που κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών Σάσο Μιγιάλκοφ, ξάδελφο του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι) καθώς και του διευθυντή ενός άλλου γραφείου, Γκόραν Γκρούεφσκι- συγγενή του πρωθυπουργού.



Έχουν καταγραφεί πάνω από 20 χιλιάδες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, όπως αναφέρει ο σημερινός Τύπος των Σκοπίων.


 Η ηλεκτρονική έκδοση ‘Πρίσμα’ („Призма") χαρακτηρίζει  την υπόθεση ως «οι Σκοπιανοί υιοί του Τσαουσέσκου».

Η ‘Nova Tv’(„Нова ТВ") αναφέρει ότι δημοσιογράφοι της έχουν υποστεί υποκλοπές από τις μυστικές υπηρεσίες του Γκρούεφσκι.


ΤΟ ‘Radio Free Europe’ αναφέρει ότι έχει κατασχεθεί ένα -χρώματος κίτρινου- βαν που έκανε τις υποκλοπές.


Η ηλεκτρονική έκδοση του ‘MKD’ υπενθυμίζει ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ο τότε πρωθυπουργός  Νίκολα Γκρούεφσκι είχε ανακοινώσει ( για να θολώσει τα νερά) ότι ξένη υπηρεσία πληροφοριών είχε κάνει τις υποκλοπές των τηλεφώνων και «αναλυτές» του Γκρούεφσκι,  κατηγόρησαν τις …ελληνικές μυστικές υπηρεσίες για αυτό. 



Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι  οι πληροφορίες αυτές έρχονται στη δημοσιότητα, «μόλις 24 ημέρες, πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές» και δημοσιεύονται σε όλα τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr