« Η Αλβανία πρέπει να γίνει στρατιωτική δύναμη στα Βαλκάνια»




Σχόλια από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Έντι Ράμα σε ελληνικό κανάλι


 Νοέμβριος 23, 2016. 20:14

Τίρανα.

Ο δικηγόρος Σπάρτακ Νγκιέλα (Spartak Ngjela) σχολίασε στο ιδιωτικό αλβανικό πρακτορείο ‘SOT τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, χθες το βράδυ στην ελληνική τηλεόραση του Σκάι.




Ο Νγκιέλα δήλωσε ότι η συνέντευξη ήταν δυνατή, αλλά όχι αρκετά, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ράμα πρέπει να συνεχίσει με αυτήν τη στάση.



Περαιτέρω ο δικηγόρος παραθέτει μερικά γεγονότα που υπολογίζονται από τους Έλληνες, όπως είναι η δολοφονική γενοκτονία και οι διώξεις της αλβανικής γλώσσας στην Τσαμουριά που σύμφωνα με τον ίδιο την αποκάλεσαν (οι Έλληνες) «καταραμένη».


Λέει, λοιπόν,  ο Νγκιέλα: 

Διάβασα τη συνέντευξη του πρωθυπουργού της Αλβανίας στην ελληνική τηλεόραση ‘Σκάι’, ήταν δυνατή στα πλαίσια της αλβανικής πολιτικής, αλλά δεν ήταν αρκετή, διότι: 



Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας πρέπει να συνεχίσει αυτήν τη στάση. Οι ελληνικές ορδές σκότωσαν στη γενοκτονία παιδιά, ακόμη και μωρά, και τα παιδιά αυτά τα αποκάλεσαν «συνεργάτες» των Γερμανών Ναζί. Σκότωσαν και εκδίωξαν από τη γη τους, τα σπίτια τους που έμεναν επί χιλιετίες αυτόχθονες αθώοι Αλβανοί, από τον στρατηγό Ναπολέοντα Ζέρβα, σε  μια εποχή που οι άνθρωποι του Ζέρβα ήταν Ναζί και ποτέ δεν έγιναν δεκτοί από τους Δυτικούς ώστε να γίνουν υπουργοί στις κυβερνήσεις της ελληνικής μεταπολεμικής πολιτικής.



Οι ελληνικές κυβερνήσεις κυνήγησαν την αλβανική γλώσσα και την αποκάλεσαν ‘καταραμένη’. Η γενοκτονία κατά των Αλβανών τσάμηδων είναι μια μεγάλη ιστορική αδικία,  τόσο για τους Αλβανούς όσο και  την Αλβανία, από την Ελλάδα.



Το αλβανικό κράτος έχει ιστορικό καθήκον για την τιμή των τσάμηδων να απαιτήσει την αναγνώριση από το ελληνικό κράτος τη γενοκτονία.



Η υποβάθμιση του θέματος της γενοκτονίας των τσάμηδων από την ελληνική κυβέρνηση δείχνει ότι αισθάνεται ένοχη και δεν θέλει να ανταμείψει τους Αλβανούς για την κολοσσιαία ζημία που υπέστησαν.



Ο Ράμ έκανε πολύ καλά που έδειξε, χθες, στην ελληνική τηλεόραση, τη φιλία του με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.


Οι Έλληνες έχουν αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορά μας. 

Η αλβανική κυβέρνηση πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία εξοπλισμού της Αλβανίας και το Κοινοβούλιο να εγκρίνει επειγόντως νόμο  «περί της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας».



 Η αλβανική κυβέρνηση πρέπει να υπογράψει επειγόντως συμφωνίες δανείου για στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία. 



Η Αλβανία πρέπει να γίνει  στρατιωτική δύναμη στα Βαλκάνια.

 Αυτό είναι το πρωταρχικό πολιτικό στοιχείο. Και μετά  χρειάζεται σήμερα,  περισσότερο (από ποτέ)  μια αλβανο-αμερικανική συμμαχία στα Βαλκάνια.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr