Τζιχαντιστές στο Ιράκ έριξαν ρουκέτες με χημικές ουσίες




Νοέμβριος 15, 2016. 20:22

Μέλη της τρομοκρατικής ομάδας του Ισλαμικού κράτους, πριν εγκαταλείψουν μέρος της επαρχίας Νινάουα του Ιράκ,  έριξαν πυραύλους που περιείχαν χημικές ουσίες.




Αυτό αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο ‘Arya News  και σημειώνει ότι οι τελευταίοι επιζώντες από τους τρομοκράτες, φεύγοντας από την περιοχή,  έριξαν τρεις πυραύλους με καυστικές χημικές ουσίες.



Έρευνες, όπως αναφέρεται, δείχνουν ότι αυτοί οι πύραυλοι περιέχουν μια ουσία μουστάρδας που προκαλεί σοβαρά εγκαύματα στο αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου. 



Τουλάχιστον επτά Ιρακινοί, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί 5 χρονών κατέληξαν.

Άλλοι παθόντες μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της κουρδικής περιφέρειας, Αρμπίλ, για θεραπεία, και άλλοι στη Βαγδάτη.



Τα Ηνωμένα Έθνη είχαν προειδοποιήσει σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης χημικών ρουκετών εναντίον αμάχων στη Μοσούλη από το ‘Ισλαμικό κράτος’ καθώς οι ιρακινές δυνάμεις προχωρούν προς την πόλη.



Επίσης, ο διεθνής Οργανισμός αποκάλυψε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συλλέξει, στη διάθεση των τζιχαντιστών υπάρχουν ποσότητες αερίου μουστάρδας, αμμωνίας και θείου που μπορούν να τοποθετηθούν σε κεφαλές πυραύλων.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr