Σύριοι πρόσφυγες ευγνωμονούν την Τουρκία που γλύτωσαν από τους …Κούρδους




Νοέμβριος 14, 2016. 19:39

Άγκυρα.


Στο πλαίσιο της τουρκικής προπαγάνδας για την εισβολή του τουρκικού στρατού, από τις 24 Αυγούστου,  στη βόρεια Συρία, το τουρκικό πρακτορείο Anadolu δημοσιεύει  ότι οι Σύριοι ευγνωμονούν τους Τούρκους για την εισβολή τους…




 Σύριοι- γράφει το δημοσίευμα- οι οποίοι ζουν σε σκηνές κοντά στην πόλη Τζαράμπλους στην βόρεια Συρία έχουν εκφράσει την ευγνωμοσύνη τους  προς την Τουρκία, γιατί όπως λένε η πόλη  έχει εκκαθαριστεί από τρομοκρατικά στοιχεία, από την επιχείρηση του τουρκικού στρατού «Ασπίδα του Ευφράτη».



Έχοντας ξεφύγει από τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα τους, διάφοροι Σύριοι υπήκοοι ζουν τώρα σε ασφαλείς περιοχές κοντά στην Τουρκία, στην συριακή πλευρά των συνόρων.


Ένας Σύριος, ονόματι, Αλί Αχμέτ Μουσταφά, που ζει σε σκηνή κοντά στα τουρκικά σύνορα με την οικογένειά του, μίλησε την Δευτέρα στο πρακτορείο Anadolu.



«Τα τουρκικά σύνορα είναι ασφαλέστερα», δήλωσε ο Μουσταφά, ο οποίος δραπέτευσε από το χωριό Σουγιού της Συρίας, νότια της Τζαράμπλους, που ελέγχεται από την τρομοκρατική οργάνωση του κουρδικού κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) που είναι παράρτημα του «Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν» (PKK), γράφει το δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr