Ο Βούτσιτς επισκέφθηκε τη σερβική μειονότητα στη Ρουμανία




Τιμισοράρα: Ο Βούτσιτς  επισκέφθηκε την Σερβική  Ορθόδοξη Εκκλησία 


Νοέμβριος 10, 2016. 18:37


Βελιγράδι.


Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς επισκέφθηκε την ρουμανική πόλη Τιμισοάρα, όπου βρίσκεται  ισχυρή σερβική μειονότητα και τόνισε  ότι «μπροστά στην ταραχώδη εποχή στην οποία ζούμε, οι σχέσεις καλής γειτονίας  είναι προς όφελος της Σερβίας και της Ρουμανίας».




Ο Σέρβος πρωθυπουργός, συναντήθηκε με εκπροσώπους της σερβικής μειονότητας στη Ρουμανία και επισκέφθηκε την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία. Τους ευχαρίστησε για τα επιτεύγματά τους στην ενοποίηση των Σέρβων σε αυτήν τη χώρα.



Ο Αλεξαντάρ Βούτσιτς  ο οποίος έγινε δεκτός από τον Ρουμάνο ομόλογό του, Ντάτσιαν  Κολόσο, ευχαρίστησε  τη ρουμανική κυβέρνηση για τη σημαντική υποστήριξη που παρέχει προς τη σερβική μειονότητα και ιδιαίτερα για τη ρουμανική υποστήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας.



«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για το γεγονός ότι οι Σέρβοι και οι Ρουμάνοι έχουν μια άριστη  σχέση για δεκαετίες και αιώνες», είπε ο Βούτσιτς και υπενθύμισε ότι οι Σέρβοι και οι Ρουμάνοι ουδέποτε είχαν εχθρική στάση και ούτε θα έχουν στο μέλλον.


Ο Βούτσιτς δήλωσε ότι η Σερβία, λαμβάνει υπόψη την ρουμανική εθνική μειονότητα και εργάζεται για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων των Ρουμάνων που αντιμετωπίζουν στη Σερβία.



«Στη Βοϊβοντίνα υπάρχουν 11 δήμοι στους οποίους ο ρουμανικός πληθυσμός είναι περισσότερο από το ένα τοις εκατό, εκτός από το δήμο Αλίμπουναρ που είναι 26,4 τοις εκατό. Είναι ικανοποιημένοι και δεν υπάρχουν προβλήματα», τόνισε ο Βούτσιτς ενώπιον του Ρουμάνου πρωθυπουργού.



Ο Βούτσιτς εξήρε την οικονομική ανάκαμψη της Ρουμανίας  που ξεπέρασε το 4,6 τοις εκατό του ΑΕΠ και τόνισε ότι και στη Σερβία υπάρχουν πολλές επενδυτικές ευκαιρίες για τους Ρουμάνους επιχειρηματίες, σύμφωνα με το πρακτορείο Tanjug.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr