Μαυροβούνιο: Νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ντούσκο Μάρκοβιτς




Νοέμβριος 29, 2016. 08:32


Ποντγκόριτσα.

Το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου, στο οποίο δεν συμμετέχουν οι εκλεγέντες από την αντιπολίτευση, εξέλεξε, χθες, ομόφωνα την 41η κυβέρνηση, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Ντουσκο Μάρκοβιτς.




Στη  νέα κυβέρνηση του Μαυροβουνίου συμμετέχουν μόνο δύο υπουργοί από την κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Μίλο Τζουκάνοβιτς «αλλά αυτό δεν σημαίνει αποστασιοποίηση», σύμφωνα με τον Μάρκοβιτς.



Την κυβέρνηση σχημάτισαν το Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών και των Σοσιαλδημοκρατών με τα μειονοτικά κόμματα- το Βοσνιακό Κόμμα και ένας συνασπισμός αλβανικών κομμάτων καθώς και την Πρωτοβουλία των Κροατών πολιτών.



Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ιβάν Μπράγιοβιτς ευχαρίστησε τον πρώην πρωθυπουργό Μίλο Τζουκάνοβιτς, ο οποίος παραμένει στο τιμόνι του Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών.



Ο νέος πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ντούσκο Μάρκοβιτς, γεννήθηκε το 1958 στο Μοϊκόβατς, όπου τελείωσε τη βασική εκπαίδευση, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Κραγκούγιεβατς. Το 2016 διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Tanjug.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr