Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

“Οι δραστηριότητες του ΝΑΤΟ εξαναγκάζουν τη Ρωσία σε νέα στρατιωτική ενίσχυση”
Νοέμβριος 2, 2016.

Η Ρωσία αναγκάζεται να λάβει νέα αμυντικά μέτρα για την αντιμετώπιση της αυξημένης δραστηριότητας του ΝΑΤΟ στα δυτικά σύνορά της Ένωσης Κρατών (Ρωσία και Λευκορωσία).
Αυτό ανακοινώθηκε από το Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σάιγκου, κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των στρατιωτικών τμημάτων της Ρωσίας και της Λευκορωσία, όπως σημειώνει το Sputnik.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων υπενθυμίζει ότι στη Σύνοδο Κορυφής των μελών του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, συμφώνησαν να αυξήσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη κατά το 2017, κυρίως στις χώρες της Βαλτικής και στην Πολωνία, όπου θα αναπτυχθούν τέσσερα πολυεθνικά τάγματα με 4.000 στρατιώτες.Επιπλέον, το ΝΑΤΟ συνεχώς αναφέρεται στην ενίσχυση της παρουσίας του στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Οι ενέργειες αυτές της Συμμαχίας έχουν ως  δικαιολογία  τον κίνδυνο που προέρχεται από τη Ρωσία. «Στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, οι ΗΠΑ και άλλα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ,  δημιουργούν ένα δυναμικό προσβολής,   με το άνοιγμα νέων βάσεων και τη δημιουργία στρατιωτικών υποδομών. 


Οι ΗΠΑ δεν σταματούν την προσπάθειά της να επιβάλλουν τη θέλησή τους σε άλλες χώρες μέσω της οικονομικής και πολιτικής υπαγόρευσης, αλλά και με στρατιωτικές δυνάμεις. Έτσι, δημιουργούν ένα πολεμικό κλίμα», δήλωσε ο Σάιγκου.Ο Ρώσος υπουργός συμπλήρωσε ότι οι ενέργειες αυτές υπονομεύουν  τη στρατηγική σταθερότητα και εξαναγκάζουν τη Ρωσία να λάβει μέτρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: