Φινλανδική εταιρεία όπλων δείχνει ενδιαφέρον για τον βουλγαρικό στρατό




Νοέμβριος 18, 2016.16:27


Η φινλανδική εταιρεία κατασκευής όπλων ‘Patria’ επιδιώκει να συμμετάσχει στον εκσυγχρονισμό  του βουλγαρικού στρατού.

Αυτό ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, στην οποία ο αντιπρόεδρος σε θέματα  εξωτερικών σχέσεων της εταιρείας, Μάρκου Κοϊβίστο, παρουσίασε τις προθέσεις του φινλανδικού βιομηχανικού συγκροτήματος, όπως σημειώνει το ‘Cross- online Bulgarian Network’.




Η ‘Patria έδειξε ενδιαφέρον και προτίθεται να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής του προμηθευτή για τα νέα τεθωρακισμένα οχήματα του πεζικού.



Πρόθεση  των Φινλανδών είναι να σχεδιάζουν να παράγουν μηχανήματα από κοινού με βουλγαρικές εταιρείες, ενισχύοντας, με τον τρόπο αυτόν,  την τοπική οικονομία.



Ένας από τους στόχους της εταιρείας, όπως ανακοινώθηκε, αποτελεί η συνεργασία με τοπικές εταιρείες που έχει ως στόχο την εξασφάλιση της ασφάλειας και της ανεξαρτησίας του εφοδιασμού του βουλγαρικού στρατού σε περιόδους κρίσης ή πολέμου.



«Οι τοπικές επιχειρήσεις θα έχουν αφενός την ευκαιρία να επεκτείνουν  την τεχνογνωσία τους και από την άλλη να αποκτήσουν εξαγωγικό δυναμικό», δήλωσε ο Μάρκου Κοϊβίστο.



Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «δίνεται στη βουλγαρική βιομηχανία μια ώθηση στην τεχνολογική της ανάπτυξη και την εξασφάλιση πολλών νέων θέσεων εργασίας».



Η φινλανδική εταιρεία θα διοργανώσει στις 29 Νοεμβρίου στο Καζανλάκ «Ημέρα Επίδειξης», όπου για πρώτη φορά  θα παρουσιασθεί το θωρακισμένο σπονδυλωτό μηχάνημα της ‘Patria Land’ το ‘Patria AMV’. 

Η αρθρωτή σχεδίαση επιτρέπει την καλύτερη κάλυψη των αναγκών και των απαιτήσεων του πελάτη. Το ‘AMV’ έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό σε εμπειρία μάχης το 2007, αφού αποτέλεσε μέρος του εξοπλισμού των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.



Η «Patria» θα διοργανώσει την ‘Ημέρα Βιομηχανίας» την 1η Δεκεμβρίου στην Κεντρική Στρατιωτική Λέσχη της Σόφιας, όπου θα παρουσιάσει την εμπειρία της σε θέματα τεχνογνωσίας σε βουλγαρικές εταιρείες.



Η φινλανδική εταιρεία συνεργάζεται, ήδη, με τοπικές βιομηχανίες της Σλοβενίας, Κροατίας και Νοτίου Αφρικής.



Στην τελευταία δεκαετία η «Patria» είναι ο ηγέτης της αγοράς σε σύγχρονοα τεθωρακισμένα οχήματα 8Χ8. Περισσότερα από 4.500 κομμάτια έχουν πωληθεί σε επτά διαφορετικές χώρες.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr