Συρία: Η ‘Χεζμπόλα’ έχει στόχο το Χαλέπι




Φωτό από το άρθρο της «izvestia.ru»


Νοέμβριος 17, 2016. 18:15



Το λιβανικό σιιτικό κίνημα «Χεζμπόλα» έχει αναδιατάξει ακόμη μία ταξιαρχία των στρατιωτών του στη Συρία. Ενώ είχε σκοπό να κατευθυνθεί απευθείας προς το Χαλέπι, κατόπιν σύσκεψης αποφάσισε να  λάβει μέρος στην επίθεση στην Ιντλίμπ, που είναι το προπύργιο της λεγόμενης μέτριας αντιπολίτευσης (της Τζαμπχάτ αλ Νούσρα).




Οι ειδικοί εξηγούν  ότι οι μονάδες των Λιβανέζων συμμάχων, αποτελούν την κύρια δύναμη κρούσης του Άσαντ και με την αύξηση της παρουσίας τους προετοιμάζεται μια νέα επίθεση.



Ο ταξίαρχος ε.α. Αλί Μαξούντ, είπε στη ρωσική εφημερίδα ‘Ιζβέστια’,  ότι μια μεγάλη δύναμη του κινήματος ‘Χεζμπόλα’ μεταφέρθηκε στη Συρία και θα λάβει μέρος στην επερχόμενη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση για την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών από τους μαχητές της αντιπολίτευσης.



Ο ίδιος επισημαίνει ότι αφού ο στρατός έχει περικυκλώσει το Χαλέπι,  η ‘Χεζμπόλα’ θα ήταν προτιμότερο να αναπτυχθεί στην Ιντιλίμπ που είναι το προπύργιο των τρομοκρατών της ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού δημοσιεύματος ο συνολικός αριθμός της νέας δύναμης της ‘Χεζμπόλα’ που έφθασε στη Συρία υπολογίζεται στους 5.000 μαχητές. 

Έχουν άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, οχήματα μάχης πεζικού,  πυροβολικού και άλλων βαρέων οχημάτων. Αναμένεται ότι αυτές οι δυνάμεις θα λάβουν μέρος στην τελική επίθεση στο Χαλέπι και στη συνέχεια θα προχωρήσουν βαθύτερα σε περιοχές που ελέγχει η αντιπολίτευση.



Μέχρι πρόσφατα οι εμπειρογνώμονες υπολόγιζαν τον συνολικό αριθμό των  εκστρατευτικών δυνάμεων της ‘Χεζμπόλα’ στη Συρία ότι κυμαίνονται από 7 έως 10 χιλιάδες. Τώρα το άγημα του Λιβάνου θα αυξηθεί κατά περίπου μιάμιση φορά. 

Ωστόσο και η ιρανική πλευρά, σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές διαθέτει στη Συρία από 13 έως 16 χιλιάδες στρατιώτες.



Η στρατιωτική συνεισφορά,  των σιιτών του Λιβάνου, αποτελεί  μια από τις πιο ισχυρές βάσεις  για τον κυβερνητικό στρατό στον Εμφύλιο Πόλεμο.



Ο ‘ανατολικιστής’ Λεονίντ Ισάεφ, δήλωσε στην ‘Ιζβέστια’ ότι η συνεισφορά των Λιβανέζων και των Ιρανών συμμάχων, αποτελούν την κύρια δύναμη κρούσης των στρατευμάτων του Άσαντ.

 «Η υποστήριξη των Συμμάχων είναι πολύ σημαντική, χωρίς αυτούς, οι επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις θα ήταν αδιανόητες», είπε ο εμπειρογνώμονας.

Συγκριτικά η μαχητική ικανότητα των Σύρων στρατιωτών,  σε σύγκριση με την ‘Χεζπόλα’ και τους Ιρανούς στρατιώτες, είναι μάλλον κακή. Οι Σύριοι προτιμούν στον πόλεμο να κάθονται στα μετόπισθεν, σημειώνει ο αναλυτής.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr