Τα Σκόπια περιμένουν πίεση από τον Ομπάμα σε Ελλάδα για ένταξη στο ΝΑΤΟ




Νοέμβριος 14, 2016. 16:16


«Πριν από λίγες ημέρες, αναλυτές Αμερικανικού Ιδρύματος  κάλεσαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στην πρώτη του και όπως λέγεται ιστορική επίσκεψή του στην Ελλάδα, να πιέσει την Αθήνα για  ένταξη της χώρας μας στη Συμμαχία του Βόρειου Ατλαντικού», σημειώνει το σλαβικό των Σκοπίων, Kanal 5.




«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να παρουσιάσουν επιχειρήματα για την Ψευδομακεδονία, σε σχέση με την πεισματική εμμονή της Ελλάδας στη διαφωνία του ονόματος, καθώς και στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου σε μια συμβιβαστική πολιτική στην διεύρυνση του ΝΑΤΟ … Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ενθαρρύνουν την Ελλάδα να επιτρέψει στην FYROM να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995», έγραψε ο Λουκ Κόφι και Ντάνιελ  Κότσις σε ανάλυση που δημοσιεύθηκε από το « Heritage Foundation ».



Προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστο εάν  στην ημερήσια διάταξη της Αθήνας μεταξύ  της διευκόλυνσης για το χρέος, του προβλήματος των προσφύγων και του ζητήματος της Κύπρου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος,  θα συζητήσουν για τη διαφωνία του ονόματος.



Πάντως σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο Ομπάμα έστειλε ένα μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα είναι σύμμαχοι και φίλοι, σημειώνεται χαρακτηριστικά.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr