Σκόπια: Αντιπροσωπεία του κόμματος του Γκρούεφσκι στο ‘αδελφό’ CSU της Γερμανίας




Νοέμβριος 17, 2016. 18:47


Για τον ηγέτη της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU), ένα κόμμα το οποίο χαρακτηρίζεται αδελφό με το CDU της καγκελαρίου Μέρκελ και αποτελούν μέρος της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, τα Σκόπια αποτελούν έναν σημαντικό και επιτυχημένο συνεργάτη, σημειώνει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.




Η συνάντηση μεταξύ του VMRO-DPMNE  και του πρωθυπουργού του πλουσιότερου γερμανικού κρατιδίου, Χορστ Ζιχόφερ,  έγινε στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης της αντιπροσωπείας του κόμματος αποτελούμενη με τον επικεφαλής Νίκολα Γκρούεφσκι,  τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ποπόσκι  και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής Αλεξαντάρ Νικολόφσκι και Βλάτκο Γκιόρτζεφ.



Μετά τη συνάντηση, ο Βαυαρός πρωθυπουργός είπε ότι η σημερινή επίσκεψη ήταν σημαντική για τη Γερμανία και ότι η Καγκελάριος θα ασκήσει πιέσεις για την ταχύτερη έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.



«Προσβλέπουμε στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας από την FYROM με επικεφαλής τον  Νίκολα Γκρούεφσκι που μας επισκέφθηκε στην έδρα του CSU στο Μόναχο της Βαυαρίας. Πρόκειται για ένα σημαντικό και αποτελεσματικό εταίρο για εμάς. Ο Γκρούεφκσι με ενημέρωσε για την μεγάλη οικονομική ανάπτυξη της χώρας του. Θα συνεχίσουμε  να διατηρήσουμε αυτή τη φιλία και θα μιλήσω με την Καγκελάριο Μέρκελ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των Σκοπίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το συντομότερο δυνατόν», είπε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr