John Kirby για Σκόπια: Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τις προσπάθειες για επίλυση της διαφοράς του ονόματος




Νοέμβριος 3, 2016.


Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι, δήλωσε  ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τις προσπάθειες για την επίλυση της διαφοράς του ονόματος των Σκοπίων με την Ελλάδα, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.





Σε ερώτηση δημοσιογράφου για αναφορές  στο διαδίκτυο από σύμβουλο της Χίλαρι Κλίντον, ότι χρησιμοποιεί για τα Σκόπια το ακρωνύμιο FYROM, ενώ οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει το συνταγματικό όνομα τους, απέφυγε να απαντήσει.




Σημειώνεται ότι ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (emails) που δημοσιεύονται από το ‘WikiLeaks’ και αναφέρονται στον Τζον Ποντέστα (The Podesta Emails - Wikileaks), ο οποίος είναι επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον για την Προεδρία και πρώην σύμβουλος του Μπίλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα, χρησιμοποιεί παντού το ακρωνύμιο ‘FYROM’ όταν αναφέρεται στο νοτιοσλαβικό κράτος- Σκόπια.




Το δημοσίευμα δικαιολογεί αυτή την επιμονή του στο ότι ο Ποντέστα (φωτό)  έχει ελληνική καταγωγή από την οικογένεια της μητέρας του.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr