Η βουλγαρική πολεμική αεροπορία παρήγγειλε από τη Ρωσία κινητήρες για τα Mig




Νοέμβριος 12, 2016. 20:54


«Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας επί δύο χρόνια αρνούνταν την αγορά ή επισκευή των κινητήρων των αεροσκαφών Mig από τη Ρωσία και τώρα το υπουργείο Άμυνας πανηγυρίζει για τη συμφωνία που έκλεισε με ρωσική εταιρεία για κινητήρες των βουλγαρικών μαχητικών», σημειώνει καυστικά το βουλγαρικό δημοσίευμα.




«Το χρονικό της επισκευής των κινητήρων των μαχητικών Mig,  που κράτησε δύο χρόνια έληξε με νίκη της Ρωσίας και η θέση του υπουργού Άμυνας, Νικολάι Νέντσεφ,  που είχε ορκισθεί ότι δεν θα αγοράσει τίποτε από το ρωσικό στρατό, είχε άδοξο τέλος…»



Την Πέμπτη, γράφει το δημοσίευμα, το υπουργείο Άμυνας υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια 10 κινητήρων τα ρωσικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη.



Οι τέσσερις από αυτούς θα είναι καινούργιοι και οι έξι θα επισκευασθούν. Οι δύο πρώτοι θα πρέπει να παραδοθούν μέχρι τις 30 Απριλίου του 2017 και οι επόμενοι ανά ζεύγη κάθε μήνα.



Η είδηση ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ στην BTV που διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια σύμβαση 42 εκατομμυρίων λέβα και υπογράφηκε με μια ρωσική εταιρεία.



Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον Σεπτέμβριο, ο υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να γίνει καμία συμφωνία με τη Ρωσία, προσθέτοντας ότι δεν επιθυμεί η Βουλγαρία ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ,  να  είναι ‘αιχμάλωτη’ της Ρωσίας και επρόκειτο να διαπραγματευθεί με την Πολωνία για επισκευή των κινητήρων…



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr