Σκόπια: “Η εκλογή Τράμπ κόβει την πρόσβαση του Soros στην αμερικανική διπλωματία”




Ένα χαρακτηριστικό φωτομοντάζ της εφημερίδας 'Βέτσερ',  που δείχνει ότι έρχεται το τέλος της υποστήριξης του Τζόρτζ Σόρος στην πολιτική σκηνή των Σκοπίων. Στα χέρια του Σόρος και της Κλίντον τα ηγετικά στελέχη της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης-SDSM.


Νοέμβριος 9, 2016.

Σκόπια.

Οι υποστηρικτές του κόμματος του Νίκολα Γκρούεφσκι δεν διστάζουν να εκφράσουν τη χαρά τους με την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ  στις Ηνωμένες Πολιτείες.




Τα ΜΜΕ που υποστηρίζουν  το VMRO-DPMNE αναφέρουν σύσσωμα ότι κόβεται ο ομφάλιος λώρος του Τζορτζ Σόρος με την αμερικανική διπλωματία και κατά συνέπεια με τους προσκείμενους στον Αμερικανό προπαγανδιστή, δηλαδή τα ‘σοροειδή’[соросоидите ],  στα Σκόπια.
Γράφει η εφημερίδα Βέτσερ


Αναλυτές εκτιμούν ότι δύο είναι τα κύρια οφέλη που τα Σκόπιοα θα έχουν από την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ. 


Το πρώτο,  είναι ότι ο Τζορτζ Σόρος δεν θα είναι πλέον ο σημαίνων βραχίονας της αμερικανικής διπλωματίας και δεύτερον ότι η νέα κυβέρνηση θα επικεντρωθεί περισσότερο στα εσωτερικά προβλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών».



Σύμφωνα με αναλυτή - δημοσιογράφο  των Σκοπίων, τον Βάσκο Έβτοφ,  «η πολιτική ομάδα στα Σκόπια που αποκαλείται «Σοροειδείς» (εκ του Σόρος) θα χάσει την εξουσία της, αυτό επιβεβαιώνεται από το επιτελείο του  Τραμπ αλλά και του ιδίου ότι είναι διαθετειμένος να αποκόψει κάθε δεσμό με τον Τζορτζ Σόρος και τους ισχυρούς δεσμούς του με τη διεφθαρμένη δημοκρατική διοίκηση των ΗΠΑ.



Επιπλέον, ο πολιτικός σχολιαστής εξωτερικών θεμάτων ο Ντάγκαν Μιλοσαβλίεβιτς, πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα επικεντρωθεί στο εσωτερικό της χώρας του και η κυβέρνησή του δεν θα παρεμβαίνει στο σημερινό βαθμό στην εσωτερική πολιτική των βαλκανικών χωρών.


-
Σημ. Οι ψηφοφόροι του Νίκολα Γκρούεφσκι πιστεύουν ότι η αντιπολίτευση υποστηρίζεται από τα ιδρύματα και τους ανθρώπους του Τζορτζ Σόρος.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr