Ο Τούρκος ΥΠΕΞ προτίθεται να επισκεφθεί τη χήρα του Ρώσου πιλότου του Su-24




Νοέμβριος 4, 2016.

Η Άγκυρα συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση της δράσης του Αλπαρσλάν Τσελίκ, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του  Ρώσου πιλότου του Su-24 που καταρρίφθηκε πάνω από τη Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία.




Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξέφρασε την ετοιμότητά του να ζητήσει συγνώμη από τη χήρα του πιλότου και να καταβάλει αποζημίωση, όπως σημειώνει το Sputnik στη ρωσική έκδοσή του.



Ο Τσαβούσογλου εξέφρασε την επιθυμία να έρθει προσωπικά στη Ρωσία και να συναντηθεί με τη χήρα του πιλότου για να ζητήσει ο ίδιος συγνώμη.



«Θέλουμε να στηρίξουμε οικονομικά την οικογένεια του εκλιπόντος πιλότου και ενημέρωσα τον Σεργκέι Λαβρόφ (Υπεξ Ρωσίας) ότι είμαι έτοιμος να επισκεφθώ τη χήρα για να εκφράσω τα συλληπήτηρια και να ζητήσω συγνώμη», είπε.



Ο Ερντογάν είχε ζητήσει συγνώμη, τον Ιούλιο, από τον Πούτιν για την κατάρριψη του Su-24 από τουρκικά μαχητικά στις 24 Νοεμβρίου του 2015. 


Το ρωσικό αεροσκάφος συμμετείχε στην αντιτρομοκρατική αποστολή της Ρωσίας στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με τη Τουρκία.
 Ο πιλότος του Su-24, Όλεγκ Πεσκόφ σκοτώθηκε από πυρά από το έδαφος καθώς έπεφτε με αλεξίπτωτο.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr