ΓΕΣ Ρωσίας: Στο Χαλέπι παραδόθηκαν πάνω από 1000 μαχητές- στους 953 δόθηκε αμνηστία





«Γενικό Επιτελείο Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων: Εγκατέλειψαν το Χαλέπι πάνω από 1000 μαχητές, αμνηστία σε  953 από αυτούς», γράφει το δημοσίευμα του Tass

Δεκέμβριος 9, 2016. 15:59

Μόσχα.


Περισσότεροι από 1000 αντάρτες εγκατέλειψαν οικειοθελώς το Χαλέπι, στους περισσότερους δόθηκε αμνηστία, δήλωσε ο επικεφαλής της διεύθυνσης των κύριων λειτουργιών του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, αντιστράτηγος Σεργκέι Ρούντσκόι.




«Συνολικά 1096 αντάρτες εγκατέλειψαν με τη θέλησή τους το Χαλεπι, σε 953 από αυτούς δόθηκε αμνηστία, οι υπόλοιποι  βρίσκονται στο στάδιο της έρευνας. Με τον τρόπο αυτόν η συριακή κυβέρνηση υλοποιεί πλήρως τις υποχρεώσεις της, δίνοντας αμνηστία προκειμένου να επιστρέψουν την κανονική ζωή της κοινωνίας, διαχωρίζοντας τη θέση τους από τις παράνομες ένοπλες ομάδες», είπε ο αντιστράτηγος.



Ο στρατός της Συρίας ελέγχει, πλέον, το 93% του εδάφους του Χαλεπίου και κυκλοφορεί στο ανατολικό τμήμα της πόλης, δήλωσε ο Ρουντσκόι.



«Οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι δυνάμεις της εθνικής πολιτοφυλακής συνεχίζουν τις επιχειρήσεις απελευθέρωσης των ανατολικών συνοικιών του Χαλεπίου από τους τρομοκράτες. Μόνο τις τέσσερις τελευταίες ημέρες η περιοχή που ελέγχονταν από τους αντάρτες έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο. Ο στρατός της Συρίας ελέγχει το 93% της πόλης», είπε.



Σύμφωνα με τον Ρουντσκόι, οι Ρώσοι σκαπανείς έχουν εκκαθαρίσει πάνω από 20 τοποθεσίες στην πόλη, από νάρκες και παγίδες με εκρηκτικά υλικά.



«Κατά την τελευταία ημέρα, αποναρκοθετήθηκαν πάνω από 20 περιοχές στην πόλη, μεταξύ των οποίων είναι δύο σχολεία, ένας υποσταθμός, ένα συγκρότημα επεξεργασίας λυμμάτων, δύο τζαμιά και άλλες κοινωνικές δομές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου, όπως δημοσιεύει το ρωσικό πρακτορείο Tass.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr