Το ‘Ισλαμικό κράτος’ στέλνει 500 τρομοκράτες από το Ιράκ στη Συρία




Δεκέμβριος 10, 2016. 21:31

 Περισσότεροι από 500 τρομοκράτες μέλη του ‘ισλαμικού κράτους’ μαζί με τους διοικητές τους, έφθασαν- τις τελευταίες τέσσερις ημέρες-  από το Ιράκ στη πόλη Ράκα της Συρίας, που είναι το κύριο προπύργιο του ISIS στη Συρία, αναφέρει η αραβική ιστοσελίδα ‘Al Sumaria την οποία επικαλείται το ιρανικό ‘Al Alalam’ στην αγγλική έκδοσή του.




Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μαχητές είναι Σύριοι, Ιρακινοί, Άραβες και ξένοι. Περίπου 200 από αυτούς έχουν αποσταλεί στο μέτωπο της πόλης Αλ Μπάμπ, νοτιοανατολικά του Χαλεπίου.
Επίσης, πάνω από 300 μαχητές εστάλησαν στα μέτωπα της Παλμύρας και στις ανατολικές περιοχές της Χομς.



Επιπρόσθετα, το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (βρετανικών συμφερόντων) ανέφερε ότι οι μαχητές εστάλησαν από το Ιράκ μετά από μια συνάντηση μεταξύ του διοικητή της τρομοκρατικής οργάνωσης Τζάις αλ Ισλάμ και ηγέτη του ‘ισλαμικού κράτους’ Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι καθώς και του υπουργού του με αρμοδιότητα τον πόλεμο.



Στη συνάντηση υποσχέθηκε ο Μπαγκντάντι ότι οι ενισχύσεις θα συνεχισθούν.


Από την άλλη πλευρά ο συριακός στρατός έστειλε εκατοντάδες νέες δυνάμεις στην αρχαί πόλη της Παλμύρας (Ταντμούρ) για να αντικρούσει τις επιθέσεις μεγάλης κλίμακας των Ισλαμιστών που προσπαθούν να ανακτήσουν τα εδάφη που έχασαν τις τελευταίες ημέρες.



Οι τρομοκράτες έχουν βάλει σκοπό να ανακτήσουν συγκεκριμένες τοποθεσίες που οι κυβερνητικές δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν και σε αυτές υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς και μονάδα ηλεκτροπαραγωγής.



Τις κυβερνητικές δυνάμεις βοηθούν ρωσικά ελικόπτερα Τ-4, αφού λόγω των κακών καιρικών συνθηκών (μειωμένη ορατότητα) δεν μπορούν να δράσουν τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr