Διαφώνησαν για τον Μπασάρ αλ Άσαντ, οι ΥΠΕΞ Ρωσίας- Τουρκίας





Δεκέμβριος 1, 20:25

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Ρώσου ομολόγου του, Σεργκέι Λαβρόφ, στο προάστιο Αλάνια της τουρκικής πόλης της Αττάλειας, υπήρξε διαφοροποίηση των δύο πολιτικών για τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.




Το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο των συζητήσεων των επικεφαλής των διπλωματιών των δύο χωρών, έπειτα από τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ότι η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία έχει ως σκοπό την ανατροπή του προέδρου Άσαντ.



Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία και η Ρωσία μπορούν να επιλύσουν πολλά περιφερειακά προβλήματα, εφόσον ενεργούν από κοινού, προσθέτοντας ότι η θέση της Τουρκίας για τον πρόεδρο  της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, είναι σαφής.



Ωστόσο, οι δύο διπλωμάτες συμφώνησαν για κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι. Ο Ρώσος υπουργός, Σεργκέι Λαβρόφ,  δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στο ανατολικό Χαλέπι και στο υπόλοιπο της Συρίας,  σημειώνοντας ότι η στάση της Τουρκίας για τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ ήταν σαφής.



«Η Ρωσία είναι ο κύριος υποστηρικτής του Άσαντ, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει την αντιπολίτευση που θέλει να τον διώξει. Η αντιπολίτευση είχε έρθει σε αποκλεισμό στο ανατολικό Χαλέπι, μετά από μια ταχεία πρόοδο των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, φθάνοντας στο χείλος μιας μεγάλης ήττας», γράφει η τουρκική «Yeni Şafak».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr