Οι Αρμένιοι της Συρίας πολεμούν με το στρατό του Μπασάρ Άσαντ




Δεκέμβριος 2, 2016. 20:10

Οι Αρμένιοι της Συρίας δεν είναι η πρώτη φορά που προσφέρουν τις δυνάμεις τους, θυσιάζοντας τον εαυτό τους για να διατηρήσουν τον Χριστιανισμό και την πίστη τους.




Η τραγωδία της Γενοκτονίας των Αρμενίων, έχει καταστεί ο ισχυρός κρίκος ένωσης αυτού του έθνους, που το κάνει δυνατό και είναι πάντοτε έτοιμο να αγωνισθεί για τη δικαιοσύνη, τη ζωή και την ειρήνη.


Οι Αρμένιοι ευαίσθητοι στον πόνο των άλλων, προσφέρουν  το θάρρος τους και ακόμη μία φορά οι Αρμένιοι στη Συρία δείχνουν σε όλον τον  κόσμο ότι δεν λένε λόγια αλλά κάνουν πράξεις που μόνο με τις κοινές προσπάθειες μπορεί ο κόσμος να νικήσει την τρομοκρατία, γράφει το δημοσίευμα.



Ο δημοσιογράφος διεθνών ειδήσεων και ειδικός για τη Μέση Ανατολή, Αμπάς Τζούμα, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Sputnik στην Αρμενία τη συμμετοχή των  Αρμενίων στη Συρία στον αγώνα κατά των τρομοκρατών.



Ένα μεγάλο μέρος των Αρμενίων που ζει στο Χαλέπι έχει εγκαταλείψει  τις πατρογονικές τους εστίες για να ενταχθούν στο στρατό, βοηθώντας το λαό της Συρίας.

 Ορισμένοι έχουν έρθει απευθείας από την Αρμενία, άλλοι από το Λίβανο, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Έχουν αφιχθεί, ακόμη, στη Συρία και Αρμένιοι εμπειρογνώμονες  για εργασίες στο Χαλέπι, κυρίως για την ανοικοδόμησή του στην ήδη απελευθερωμένη περιφέρεια από τους τρομοκράτες.



Για τους Αρμένιους η φροντίδα και η αγάπη για τα ιστορικά και τα πολιτιστικά μνημεία, τους  ιερούς ναούς, έρχεται ως συνέχεια του πνεύματος των προγόνων τους που κατάφεραν να ανακτήσουν και να διατηρήσουν τις παραδόσεις τους, εν μέσω σοβαρών δοκιμασιών.


Η παρουσία των ειδικών δυνάμεων των Αρμενίων στη βοήθεια του συριακού στρατού δίνει δύναμη και ηθική ανύψωση στο συριακό λαό.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr