Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Ουκρανία: «Μετά το Μαϊντάν πολλοί Ουκρανοί δηλώνουν Εβραίοι και πηγαίνουν στο Ισραήλ»
Δεκέμβριος 27, 2016. 21:21


Το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου έφθασαν στο Ισραήλ 140 οικογένειες από την Ουκρανία, βάσει του προγράμματος της Διεθνούς Εβραϊκής Κοινοπολιτείας Χριστιανών και Ιουδαίων.
«Καθώς η κουλτούρα στην Ουκρανία γίνεται ολοένα και πιο ατομιστική και χωρίζει τους ανθρώπους, στο Ισραήλ, οι άνθρωποι είναι ενωμένοι», λέει ένας πρώην κάτοικος του Κιέβου, ο 17χρονος Μιχαήλ, ο οποίος πέταξε στο Ισραήλ, προκειμένου να δημιουργήσει οικογένεια με μια Εβραιοπούλα. 


Τη γνώρισε  σε μια θερινή κατασκήνωση όταν ήταν μόλις 14άρων. Όταν έμαθε ότι η αρραβωνιαστικιά του επρόκειτο  φύγει για το Ισραήλ, γράφτηκε σε ένα εβραϊκό σχολείο.Σήμερα, στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, ο Μιχαήλ  ήταν με τους γονείς του, που και αυτοί αποφάσισαν να μεταναστεύσουν για να ζήσουν στο Ισραήλ.


Αυτή είναι μια από τις ιστορίες, πως, δηλαδή,  άτομα που δεν ήταν Εβραίοι μετακινούνται στο Ισραήλ για μια καλύτερη ζωή.


 Όπως και ο 42χρονος  Ευγένι Λαμπακόφ που μετά το θάνατο της μητέρας του ανακάλυψε ότι ήταν Εβραίος, αφού δήλωσε ότι η μητέρα του έκρυψε την πραγματική καταγωγή του και μαζί με τη σύζυγό του Βαλεντίνα,  κατέφυγαν στο εβραϊκό γραφείο για να ενταχθούν στο «πρόγραμμα επαναπατρισμού».Το «Πρόγραμμα Επαναπατρισμού» λειτουργεί από το 2014 και έχει καλύψει πολλές οικογένειες, όχι μόνο από την Ουκρανία, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες με την αύξηση των εθνικιστικών κινημάτων αυξάνεται και η απόρριψη των Εβραίων, σημειώνει το ουκρανικό δημοσίευμα.               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: