Σκόπια: Οι επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής θα αλλάξουν το αποτέλεσμα




Δεκέμβριος 20, 2016. 19:19

Σκόπια.

Η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου να ακυρώσει την ψηφοφορία στο εκλογικό τμήμα 2011 της Τεάρτσε και να γίνουν επαναληπτικές εκλογές την Κυριακή, ενδέχεται να αλλάξουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, που έδωσαν στα δύο μεγάλα σλαβικά κόμματα το αποτέλεσμα 51:49, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του VMRO-DPMNE.




Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διαφορά μεταξύ VMRO-DPMNE και SDSM στην 6η Εκλογική Περιφέρεια είναι μόνο 307 ψήφοι υπέρ του κυβερνώντος κόμματος.



Στις 11 Δεκεμβρίου, στο εκλογικό κέντρο, όπου θα γίνει  εκ νέου η διαδικασία, το VMRO-DPMNE έλαβε 91 ψήφους και το SDSM 87.



Σε όλη την 6η  Εκλογική Περιφέρεια ψήφισαν 26.135 ψηφοφόροι υπέρ του VMRO-DPMNE και υπέρ του SDSM 25.828. Η διαφορά είναι μόλις 307 ψήφοι.



Οι επαναληπτικές εκλογές, όπως ζητά το SDSM, θα μπορούσαν να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα στην 6η περιφέρεια και αυτό θα σημαίνει αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό.



Η επικεφαλής του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, γνωρίζοντας κάτι περισσότερο, στις 17 Δεκεμβρίου, μπροστά από τα γραφεία της Κρατικής Επιτροπής Εκλογών, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα αναγνωρίσει σε καμία περίπτωση τη διαδικασία επαναληπτικών εκλογών στην 6η Περιφέρεια.


«Οι επαναληπτικές στην Τεάρτσε, μπορεί να αλλάξουν τα αποτελέσματα των εκλογών», γράφει το δημοσίευμα

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr