Ρουμανία: Απορρίφθηκε η πρόταση για Μουσουλμάνα πρωθυπουργό
«Η Τουρκική Ένωση  της Ρουμανίας  ζητά να αιτιολογηθεί, η απόρριψη από τον Πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις, της Σεβίλ Σχάιντεχ», γράφει το ρουμανικό δημοσίευμα του «Evz.ro» (η υποψήφια για την πρωθυπουργία αριστερά στη φωτό)


Δεκέμβριος 27, 2016. 17:37

 Έντονη αντίδραση στην τουρκική κοινότητα της Ρουμανίας, 


 προκάλεσε η απόρριψη της πρότασης για την πρωθυπουργική θέση  της Σεβίλ Σχάιντεχ.

 Βουκουρέστι.
Ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, απέρριψε χωρίς καμία δικαιολογία την πρόταση του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών (PSD) για την ανάληψη της πρωθυπουργίας στη χώρα από την Σεβίλ Σχάιντεχ, μια μουσουλμάνα πολιτικό του κόμματος που είναι παντρεμένη με ένα πρώην σύμβουλό της,  Σύριο, αραβικής καταγωγής.


Ο Κλάους Γιοχάνις δήλωσε « Έχω αναλύσει σωστά τα επιχειρήματα που είναι υπέρ κ και κατά αυτής της πρότασης του προσκείμενου στην αριστερά κόμματος PSD και αποφάσισα να μην αποδεχθώ αυτήν την πρόταση», είπε ο πρόεδρος στους δημοσιογράφους σε τηλεοπτική δήλωση.


«Καλώ τον συνασπισμό του  PSD να κάνει άλλη πρόταση», είπε ο Γιοχάνις.


Το προσκείμενο στην αριστερά PSD είχε προτείνει την 52χρονη  Σχάιντεχ μετά τη νίκη των εκλογών της 11ης Δεκεμβρίου, όπου κατέλαβε το 45% των ψήφων.


Σχετικά έχουμε αναφέρει εδώ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr