Σκόπια: Ενστάσεις της αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Δικαστήριο




Ο εκπρόσωπος του SDSM στα Σκόπια, δήλωσε ότι θα καταφύγει το κόμμα στο Διοικητικό Δικαστήριο για τα αποτελέσματα των εκλογών


Δεκέμβριος 19, 2016. 09:08

Η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση της Ψευδομακεδονίας (SDSM) θα καταθέσει τέσσερις καταγγελίες στο Διοικητικό Δικαστήριο, αφού οι οκτώ που είχε καταθέσει απορρίφθηκαν από την Κρατική Εκλογική  Επιτροπή, όπως σημειώνει το πρακτορείο Tanjug.




Το SDSM αναφέρει ότι οι καταγγελίες που θα υποβληθούν αύριο, σχετίζονται με την 6η εκλογική περιφέρεια, όπου η διαφορά των ψήφων μεταξύ των δύο κύριων πολιτικών κομμάτων είναι μερικές εκατοντάδες.



Υπενθυμίζεται, σημειώνει το δημοσίευμα, ότι το SDSM έχασε τις εκλογές με 18 χιλιάδες ψήφους. Σύμφωνα με τις προβλέψεις το SDSM θα έχει 49 έδρες στο κοινοβούλιο, το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι 51 και τα αλβανικά κόμματα καταλαμβάνουν 20 έδρες στο Κοινοβούλιο, το οποίο αποτελείται από 120 βουλευτές.



«Είναι καθήκον του Διοικητικού Δικαστηρίου να εξετάσει όλα τα επιχειρήματα που έχουμε καταγγείλει. Η Κρατική Εκλογική Επιτροπή δεν προστατεύει πλήρως την εκλογική διαδικασία και αποφάσισε να απορρίψει τις καταγγελίες μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του SDSM, Πέτρε Σιλέγκοφ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr