Τούρκος κατάσκοπος συνελήφθη στη Γερμανία





Δεκέμβριος 18, 2016. 08:54

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε στο Αμβούργο έναν 31χρονο Τούρκο πολίτη ο οποίος κρίθηκε ύποπτος για την ασφάλεια, αφού συγκέντρωνε δεδομένα από τις δραστηριότητες των Κούρδων και έστελνε- ηλεκτρονικά,  στην τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, όπως ανακοίνωσε χθες η γενική Εισαγγελία του Βερολίνου.



Η γερμανική Εισαγγελία έκδωσε την Πέμπτη  ένταλμα σύλληψης για κατασκοπεία, αναφέρουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δημοσίευμα του γερμανικού πρακτορείου DPA.


«Έχουμε έντονες υποψίες ότι ο κατηγορούμενος εργάζεται για τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και μεταφέρει πληροφορίες σχετικά με δεδομένα, πολιτικές δραστηριότητες και επαφές των Κούρδων που ζουν στη Γερμανία», αναφέρει η ανακοίνωση της Εισαγγελίας, χωρίς να δημοσιοποιεί συγκεκριμένα περιστατικά, αλλά και για τη διαμονή του Τούρκου πολίτη στη χώρα.


Η εξέλιξη αυτή επιβαρύνει, επιπλέον, τις τεταμένες τουρκο-γερμανικές σχέσεις. Κατόπιν πολλαπλών διπλωματικών περιστατικών η Άγκυρα ανακάλεσε τον πρέσβη της στο Βερολίνο πριν από δύο μήνες και η Τουρκία κατηγορεί τη Γερμανία για προστασία των μελών των κουρδικών και αριστερών τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν εναντίον της Τουρκίας.


Η Γερμανία απέρριψε, αμέσως, τους τουρκικούς ισχυρισμούς και ζήτησε επιχειρήματα για αυτούς.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr