Ρώσος πρέσβης στα Τίρανα: Ανησυχώ για τη διπλωματική αποστολή μας…




«Ρώσος πρέσβης στα Τίρανα: Ανησυχώ, δεν έχουμε καμία ασφάλεια στο κτήριο (της πρεσβείας)», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα




Δεκέμβριος 21, 2016. 21:58

Τίρανα-Αλβανία


Ο Ρώσος πρέσβης στα Τίρανα δήλωσε ότι η διπλωματική αποστολή της χώρας του δεν αισθάνεται ασφάλεια στο κτήριο στο οποίο βρίσκεται  η ρωσική πρεσβεία.




Η δήλωση του έγινε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από την τρομοκρατική ομάδα του  ‘Ισλαμικού κράτους ότι θα επιτεθεί σε ρωσικές διπλωματικές αποστολές σε  διάφορα σημεία του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής πρεσβείας στα Τίρανα.



Ο Ρώσος πρέσβης, Αλεξάντερ Καρπούσιν, δήλωσε ότι διερευνάται  η ανακοίνωση αυτή των τρομοκρατών.



Ωστόσο, τόνισε και απαίτησε πρόσθετα μέτρα από την αλβανική κυβέρνηση για την ασφάλεια και τη ζωή των διπλωματών στη χώρα, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.


Σημ. Η ρωσική διπλωματική αποστολή νοικιάζει ένα κτήριο στη Τίρανα, το οποίο δεν έχει κατάλληλες υποδομές ασφάλειας. Η Ρωσία ζήτησε να αγοράσει μια έκταση γης για να χτίσει την πρεσβεία της, αλλά δεν έλαβε ακόμη απάντηση.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr