Σκόπια: Ποιος κέρδισε τις εκλογές;




Δεκέμβριος 12, 2016. 19:25

Ο τίτλος είναι από το άρθρο της σλαβικής τηλεόρασης ‘Telma’ των Σκοπίων που τα αποτελέσματα των εκλογών, ακόμη, αμφισβητούνται.



Περιμένουμε την τελική ανακοίνωση της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής, γράφει το δημοσίευμα,προσθέτοντας ότι χθες το βράδυ η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση – SDSM, ανακοίνωσε ότι οι εκλεγέντες βουλευτές με το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι VMRO-DPMNE βρίσκονται στην αναλογία 51 με 51 έδρες.



Σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί.



« Είναι ασφαλές ότι αυτή τη φορά η εκλογική αναμέτρηση θα γράψει ιστορία. Αναφέρθηκαν, μάλιστα, πολλές περιπτώσεις παραβιάσεων, πίεσης, εκφοβισμού και εξαγοράς ψήφων», ανέφερε ο Ντάμιαν Μαντσέφσκι στο κανάλι ‘Τέλμα’.



Από την άλλη πλευρά, το VMRO-DPMNE ανακοίνωσε ότι κέρδισε 51 έδρες (ενώ πρόσβλεπε να πιάσει τις 63 έδρες) και ότι το SDSM έχει κερδίσει 49 έδρες, επίσης ότι η διαφορά  μεταξύ των δύο κομμάτων ανέρχεται στις 20 χιλιάδες ψήφους υπέρ του VMRO-DPMNE.



Ο Νίκολα Γκρούεφσκι δήλωσε ότι το κόμμα του ψήφισαν 452.709, ενώ το SDSM 436.469 πολίτες.


Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων κάθε κόμμα έχει δικαίωμα να προσφύγει στην  Κρατική Εκλογική Επιτροπή μέσα σε 48 ώρες.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr