Ο Αλβανός πολιτικός στην Αθήνα για τις σχέσεις με την Ελλάδα




Δεκέμβριος 20, 2016, 22:21

Ο Αλβανός πολιτικός Κότσο Κοκεδίμα, κατά την επίσκεψή στην ελληνική πρωτεύουσα, σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο ‘Τιτάνια’ για τους μετανάστες συμπατριώτες του, δήλωσε ότι «η αλβανική μετανάστευση στην Ελλάδα είναι η πιο γνωστή  και πιο σημαντική, όχι μόνο αριθμητικά, αλλά  γιατί βρίσκονται σε μια γειτονική φιλική χώρα.

 

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με Αλβανούς μετανάστες στην Αθήνα, ο Κοκεδίμα αναφέρθηκε στις σχέσεις μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας, όπως σημειώνει η αλβανική Σέκουλι’.

 

Ο Αλβανός πολιτικός είπε χαρακτηριστικά: «Ανώτεροι αξιωματούχοι που δεν μπορούν να αποσύρουν την Εμπόλεμη Κατάσταση (μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας), αναπαράγουν ιδέες (τάσεις) στο Twitter και στο Facebook, μη μπορώντας να κάνουν τίποτε για την ‘ εμπόλεμη κατάσταση’ μεταξύ των χωρών μας, παρά μόνο να εξυπηρετούν ορισμένα πολιτικά συμφέροντα, όποιοι και αν είναι αυτοί (σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν)», δήλωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπονοούσε τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

 

 «Αυτό το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Τιράνων  και Αθήνας- συνέχισε ο Κοκεδίμα- είναι το κατώτερο των τελευταίων 15 ετών. Οι σχέσεις μας βρίσκονται σε κρίση. Οι πολίτες των δύο χωρών θέλουν τις κυβερνήσεις τους να εργασθούν με επιμονή και υπομονή για να βελτιώσουν τις σχέσεις και να επιλύσουν τις διαφορές που υπάρχουν».

 

Αναφέρθηκε για την κίνησή του, μέσα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, σημειώνοντας ότι «η μετανάστευση και η διασπορά θα πρέπει να διατηρούν έδρες στο Κοινοβούλιο με αντιπροσωπευτικά μέλη τους».

 

«Οι υποψήφιοι για βουλευτές θα πρέπει να εκλέγονται μέσω ανοικτών προκριματικών επιλογών, πράγμα που σημαίνει ότι αυτοί οι υποψήφιοι βουλευτές να επιλέγονται από τους ίδιους τους μετανάστες  και όχι από τους αρχηγούς των κομμάτων στα Τίρανα», είπε χαρακτηριστικά.

 

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr