«Η Τουρκία προσπαθεί να αλλάξει τα δημογραφικά στοιχεία στις κουρδικές περιοχές»




Δεκέμβριος 27, 2016. 20:28

Κουρδικό δημοσίευμα επικαλούμενο  την Επίσημη Εφημερίδα της τουρκικής Κυβερνήσεως ‘Resmi Gazete’,  αναφέρει ότι οι τουρκικές αρχές μεταφέρουν τουρκικό πληθυσμό από την Ουκρανία στην επαρχία Ερζιντσάν που κατοικείται κατά πλειοψηφία από Κούρδους.




« Σε 300 οικογένειες Τούρκων Αχίσκα, οι οποίες εξέφρασαν την επιθυμία να κινηθούν προς την Τουρκία,  εγκαταλείποντας τις ζώνες των συγκρούσεων στην Ουκρανία, τους  χορηγήθηκε άδεια παραμονής», γράφει το δημοσίευμα που αναφέρει ότι η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της τουρκικής  Κυβερνήσεως.


Αυτό είναι το δεύτερο κύμα μετανάστευσης και εγκατάστασης σε κουρδικές περιοχές της Τουρκίας. 

Ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Οργάνωσης των Τούρκων Αχίσκα (DATÜB), Φουάτ Ουσάρ, δήλωσε ότι από την Ουκρανία στην περιοχή Ουζουμλού στην επαρχία Ερζιντσάν έχουν φθάσει άλλες 99 οικογένειες από την Ουκρανία.



Ο ίδιος τόνισε ότι  η διαδικασία εγκατάστασής τους στην περιοχή αυτή έγινε με εντολή του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συντονισμό με τον πρωθυπουργό, Μπινάλι Γιλντιρίμ.


Σύμφωνα με τον Φουάτ Ουσάρ από τον Δεκέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα έχουν φθάσει τρεις μεγάλες ομάδες Τούρκων Αχίσκα με τις τουρκικές αερογραμμές.



Σύμφωνα με την απογραφή του 2009 στην επαρχία Ερζιντσάν ( Erzincan)  καταγράφηκαν 316.841 άνθρωποι, από τους οποίους οι 112 χιλιάδες  ζούνε στο διοικητικό κέντρο την πόλη Ερζιντσάν. Ο πληθυσμός της επαρχίας είναι μικτός, υπάρχουν Κούρδοι και Τούρκοι. Οι Κούρδοι είναι πολλαπλάσιοι των Τούρκων σε αυτήν την επαρχία.



Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι υπάρχει κυβερνητική πολιτική ενίσχυσης του τουρκικού στοιχείου στην περιοχή.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr