Συλλαλητήριο Κούρδων στη Στοκχόλμη




Δεκέμβριος 17, 2016. 19:59


Μετά τις πρόσφατες πορείες διαμαρτυρίας των Κούρδων στην Φρανκφούρτη και στην Αθήνα  και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σήμερα συγκεντρώθηκαν στην σουηδική πρωτεύουσα, Στοκχόλμη,  για να διαμαρτυρηθούν για τους τουρκικούς βομβαρδισμούς κατά των κουρδικών πόλεων και χωριών στην νοτιοανατολική Τουρκία.




 Το Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κουρδικό Κοινοτικό Κέντρο (KCDK-M)  κατόπιν έκκλησης στα μέλη του, προέβη σε διαμαρτυρία στο κέντρο της Στοκχόλμης το μεσημέρι στις 13:00.



Κύρια συνθήματα των Κούρδων της Σουηδίας ήταν για τον «Φασίστα Σουλτάνο της Τουρκίας που βομβαρδίζει τους Κούρδους», για την «Γενοκτονία των Κούρδων» και για το «φασιστικό κόμμα του Ερντογάν δεν γνωρίζει την ελευθερία του Τύπου, την Ειρήνη και τη Δημοκρατία».



Οι συγκεντρωθέντες έκαναν ενός λεπτού σιγής για τους «μάρτυρες της επανάστασης» τόσο στην Τουρκία, όσο και στη βόρεια Συρία.



Η συμπρόεδρος του Κουρδικού Κέντρου της Σουηδίας, Αϊσέ Γκόκτεπε, ανέφερε δια μικροφώνου  ότι  «το φασιστικό κόμμα AKP και κυβέρνησή του άρχισαν τις πιο εκτεταμένες επιθέσεις εναντίον των Κούρδων, ισοπεδώνοντας κουρδικούς οικισμούς, και κάνοντας σφαγές πέρα από τα σύνορα του τουρκικού κράτους, στη Ροτζάβα και στο νότιο Κουρδιστάν».



Η δράση έληξε με συνθήματα κατά του τουρκικού καθεστώτος και κατά της σφαγής των αμάχων Κούρδων, όπως σημειώνεται.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr