Νετανιάχου: Οι σχέσεις Ισραήλ- ΗΠΑ θα ενισχυθούν με τον πρόεδρο Τραμπ




Δεκέμβριος 10, 2016. 22:02

Τελ Αβίβ.

Ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αισθάνεται «πολύ υποστηρικτικός» του Ισραήλ και του εβραϊκού λαού, κατά τη διάρκεια 60λεπτης συνέντευξης του στο αμερικανικό κανάλι CBS, που θα μεταδοθεί την Κυριακή (αύριο).




Σε απόσπασμα της συνέντευξης, ο ισραηλινός πρωθυπουργός είπε: «Γνωρίζω τον Ντόναλντ Τραμπ. Ξέρω πολύ καλά την υποστήριξή του προς το Ισραή. Αισθάνεται μεγάλη συμπάθεια προς το εβραϊκό κράτος και τον εβραϊκό λαό. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό».



Όταν ρωτήθηκε αν αναμένει βελτίωση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον, μετά τα θυελλώδη χρόνια της διακυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, ο Νετανιάχου παραδέχθηκε ότι είχε διαφορές με τον Ομπάμα, ιδίως στην πυρηνική συμφωνία με το Ιράν που προώθησε ο Λευκός Οίκος. Αλλά, επέμεινε ότι δεν είχε προσωπικά μαζί του.



Μια πρόσφατη έρευνα στο Ισραήλ, έδειξε ότι το 83 τοις εκατό των Ισραηλινών πιστεύει ότι ο Τραμπ θα είναι ένας ‘φιλο-ισραηλινός’ πρόεδρος, σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr