Παγκόσμια Τράπεζα: Η Αλβανία ζει σε επίπεδα ακραίας φτώχειας





Δεκέμβριος 25, 2016. 19:15


Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι η Αλβανία θα χρειασθεί άλλα 10 χρόνια με ετήσια αύξηση του ΑΕΠ κατά 4% για να εξαλείψει την ακραία φτώχεια.




Η Τράπεζα εκτιμά ότι στην Αλβανία τουλάχιστον 31.000 άνθρωποι ζουν με λιγότερα από 120 λέκ  (89 λεπτά του ευρώ) ανά ημέρα.



Η Παγκόσμια Τράπεζα καθορίζει ότι τα ακραία επίπεδα φτώχειας είναι 1,9 δολάρια την ημέρα ανά άτομο. Αλλά ο αριθμός αυτός εκφράζεται σε μονάδες αγοραστικής δυνατότητας.



Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για τη φτώχεια αναφέρονται στο έτος 2012. Σε αυτό το έτος, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η Αλβανία είχε 31 χιλιάδες πολίτες  ή 1,06% του πληθυσμού της να ζει με λιγότερο από 89 λεπτά του ευρώ την ημέρα.



Επίσημες προβλέψεις των εμπειρογνωμόνων της Τράπεζας δείχνουν ότι τελικά για την εξάλειψη της δυστυχίας στην Αλβανία, θα χρειασθούν, τουλάχιστον, δέκα χρόνια με μια οικονομική ανάπτυξη της τάξης του 4%, η  οποία θα διανέμεται με δίκαιο τρόπο σε όλα τα στρώματα του πληθυσμού.



Η Αλβανία είναι μια χώρα με χαμηλά εισοδήματα, όπου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, αν και δεν αναφέρεται κάτω από το όριο της φτώχειας, έχει εισοδήματα, ελαφρώς πάνω από το αναφερόμενο επίπεδο.



Αυτό  είναι γνωστό αφού πάνω από το 45% του αλβανικού πληθυσμού ζει σήμερα με λιγότερα από 5 δολάρια την ημέρα, ενώ οι απαιτήσεις για ένα άτομο στην χώρα αυτή δεν είναι λιγότερα από 325 λεκ (2,42 ευρώ)  την ημέρα, γράφει το δημοσίευμα.

«Η Αλβανία χρειάζεται άλλα δέκα χρόνια για να βγει από τη ακραία φτώχεια», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr