Συμφωνία για κατάπαυση πυρός στο Ανατολικό Χαλέπι




Δεκέμβριος 13, 2016. 21:24

Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, Βιτάλι Τσούρκιν, δήλωσε την Τρίτη το βράδυ ότι «θα σταματήσουν όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ανατολικό Χαλέπι», προσθέτοντας ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την έξοδο των πολιτών από τις ανατολικές συνοικίες και ότι η υλοποίηση της απόφασης θα αρχίσει σύντομα.




Σύμφωνα την συριακή ειδησεογραφική πύλη ‘Αλ Χαντάθ’, η συμφωνία περιλαμβάνει, επίσης, τη διαφυγή των μαχητών της αντιπολίτευσης.



Η πληροφορία αυτή έρχεται μετά τη συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας και των περιφερειακών δυνάμεων, να καταθέσουν οι αντάρτες τα όπλα τους.



Οι ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης ομιλούν τώρα στα δίκτυά τους για τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την κατάπαυση του πυρός στο Ανατολικό Χαλέπι και από τον στρατό του Άσαντ.



Επίσης, τουρκική κυβερνητική πηγή, συνεχίζει το δημοσίευμα, επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι και ότι αυτή θα αρχίσει στις 15:00 Gmt  και οι πολίτες και οι αντάρτες θα έχουν την ευκαιρία να εγκαταλείψουν την πόλη με λεωφορείο που θα τους πάει στην Ιντλίμπ, μέχρι την Τετάρτη το βράδυ.



Επιπλέον, το πρακτορείο ‘Reuters’ ανέφερε ότι οι αντάρτες της αντιπολίτευσης θα μπορούν να φέρουν ελαφρύ οπλισμό με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας και οι οποίες εγγυώνται για την υλοποίηση της απόφασης.



Μάλιστα,  ένας εκπρόσωπος ομάδας της συριακής αντιπολίτευσης ο Σουλτάν Μουράν, ανέφερε στο ‘Reuters’ ότι το πρώτο λεωφορείο για την εκκένωση του Χαλεπίου θα ξεκινήσει το βράδυ της Τρίτης ή το αργότερο την Τετάρτη το πρωί.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr