Σκόπια: Η ρητορική του Γκρούεφσκι προαναγγέλλει την περιθωριοποίησή του




Δεκέμβριος 18, 2016. 18:34 

Σκόπια.


Η άνευ συστολής γλώσσα του VMRO-DPMNE στις συναντήσεις με εκπροσώπους των εμπειρογνωμόνων  των ΗΠΑ και της ΕΕ,  οδηγεί σε αρνητικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.




Αυτό διατείνεται ο   Σλάβος πολιτικός αναλυτής Νάνο Ρούζιν,  με τη στάση του VMRO-DPMNE, δηλαδή του Νίκολα Γκρούεφσκι, ειδικά με την αντιμετώπιση του πρέσβη των ΗΠΑ, την οποία χαρακτηρίζει ως  κοντόφθαλμη και  ότι αυτή θα βλάψει στην ουσία το κόμμα του.



Επίσης, ο Αλβανός  σχολιαστής Ισμέτ Ραμαντάνι, θα δηλώσει ότι η εκστρατεία του Νίκολα Γκρούεφσκι, στην ουσία ήταν αντι-αλβανική, και αυτό δεν θα του επιτρέψει να δημιουργήσει μια κυβέρνηση συνασπισμού με αλβανικά κόμματα στα Σκόπια.



Επιπρόσθετα και ο Ρούζιν σημειώνει ότι όλη η εκστρατεία του Νίκολα Γκρούεφσκι ήταν καθαρά αντι-αλβανική και αντι-ευρωπαϊκή «και ως εκ τούτου είναι αδύνατον τα αλβανικά πολιτικά κόμματα να διακινδυνεύσουν ένα συνασπισμό με το VMRO-DPMNE.

Την ίδια άποψη έχει και ο αναλυτής Ισμέτ Ραμαντάνι.


«Ασφαλώς, πρέπει να καταστεί σαφές, ότι σε καμία περίπτωση, που βγει πρώτο κόμμα το VMRO-DPMNE,  του Νίκολα Γκρούεφσκι, κανένα αλβανικό πολιτικό κόμμα δεν θα συναινέσει στο σχηματισμό κυβέρνησης με αυτό, γιατί εάν αυτό δεν συμβεί,  θα συνεχισθεί η πολιτική κρίση που θα μπορούσε να βαθύνει περαιτέρω, δημιουργώντας νέα προβλήματα με τις γειτονικές χώρες και προβλήματα στη διεθνή  κοινότητα», είπε ο Ραμαντάνι, όπως γράφει το ‘Λοκάλνο’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr