Τουρκικός στρατός: Μετά την Αλ Μπαμπ, επόμενος στόχος η Μανμπίτς και μετά η Ράκα




Δεκέμβριος 24, 2016. 19:47

«Η Τουρκία εισέβαλε στη βόρειο Συρία με την στρατιωτική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» στις 24 Αυγούστου στο πλαίσιο καταπολέμησης των τρομοκρατών του Daesh και της τρομοκρατικής 



(κουρδικής) οργάνωσης PYD, προσκείμενης στο PKK

Μέχρι σήμερα ελέγχει 800 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα,  μια περιοχή που την έχει εκκαθαρίσει  από τρομοκράτες, αλλά τώρα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο βήμα, την κατάληψη της πόλης Αλ Μπαμ», γράφει η τουρκική εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’.



Μετά από την ολοκλήρωση  της επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων στην Αλ Μπαμπ, συνεχίζει το δημοσίευμα, ο νέος στόχος είναι η πόλη Μανμπίτς, από την οποία θα εκδιώξει την τρομοκρατική οργάνωση του PKK/PYD.



Η πόλη Αλ Μπαμπ από τις 20 Δεκεμβρίου σφυροκοπείται συνεχώς με αεροπορικές επιθέσεις και πυροβολικό, έχουν σκοτωθεί πάνω από 200 τρομοκράτες, καταστράφηκαν τα πυρομαχικά τους και οι δομές στέγασής τους.



Σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν, μετά την κατάληψη της Αλ Μπάμπ, επόμενος στόχος είναι  η Μανμπίτς. Αυτό κατέστησε σαφές ο πρόεδρος και σύμφωνα με τον ίδιο σε συμφωνία με τις ΗΠΑ θα ακολουθήσει η πορεία προς την Ράκα, σημειώνει η ‘Γενί Σαφάκ’.



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr