Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Συρία: Ρώσος συνταγματάρχης σκοτώθηκε στο Χαλέπι
«Στη Συρία σκοτώθηκε συνταγματάρχης του ρωσικού στρατού», έχει τίτλο το ρωσικό δημοσίευμα του RIA Novosti

Δεκέμβριος 7, 2016. 18:04Ο Ρώσος στρατιωτικός σύμβουλος, συνταγματάρχης Ρουσλάν Γκαλίτσκι, πέθανε από τα τραύματά του,  που προκλήθηκαν από έκρηξη οβίδας των ανταρτών της λεγόμενης ‘μετριοπαθούς’ αντιπολίτευσης σε μία από τις πιο κατοικημένες περιοχές του Χαλεπίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.
Σύμφωνα με το Ria.ru,  η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο στρατιωτικοί γιατροί επί ημέρες προσπαθούσαν να σώσουν τη ζωή του αξιωματικού, αλλά αυτό δεν έγινε κατορθωτό.Ο Ρουσλάν Γκαλίτσκι ήταν μέρος της ομάδας συμβούλων των Ρώσων στρατιωτικών που έχουν αποσταλεί στη Συρία.Τη Δευτέρα, όπως έγινε γνωστό, οι αντάρτες εκτόξευσαν πυραύλους κατά ενός ρωσικού κινητού νοσοκομείου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο στρατιωτικού γιατροί και ένας ακόμη να τραυματισθεί σοβαρά. Τραυματίσθηκαν ακόμη και αρκετοί πολίτες που βρίσκονταν στο χώρο. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε την επίθεση στο νοσοκομείο ως ‘προγραμματισμένη δολοφονία’ και την ευθύνη φέρει η λεγόμενη ‘μετριοπαθής’ αντιπολίτευση και οι προστάτες της στη Δύση, όπως σημειώνεται.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: