Ο Ιβάνοφ συνεχάρη τους Εβραίους για τη νίκη κατά των Ελλήνων (γιορτές Χανουκά)
Δεκέμβριος 24, 2016. 15:56

Σκόπια.

 Ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ, με την ευκαιρία της εβραϊκής γιορτής Χανουκά, συνεχάρη σήμερα τον Μπέρτα Ρομάνο Νίκολιτς, πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας των Σκοπίων, καθώς και όλα τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας της χώρας.Γράφει στο σημείωμά του ο Ιβάνοφ:


«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά, να συγχαρώ εσάς και τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας στη χώρα, για τις επερχόμενες γιορτές Χανουκά.


Η Χανουκά είναι μια γιορτή της νίκης των Μακκαβαίων κατά του Ελληνο-Ασσυριακού στρατού, που έχει το συμβολισμό για τον θρίαμβο κατά του σκότους, κατά του κακού, τη νίκη κατά της τυραννίας και της ταλαιπωρίας που υπέστη ο εβραϊκός λαός.Κατά τις επόμενες οκτώ ημέρες, η κοινότητα θα γιορτάσει την ελευθερία μέσα από την ιστορία της. Γιορτάζοντας τη μνήμη αυτή του φωτός που άφησαν κληρονομιά οι  πρόγονοί σας προωθείται την παράδοση και τις αξίες της ισότητας και της ελευθερίας».Ο πρόεδρος προσθέτει ότι εύχεται  στα μέλη της εβραϊκής κοινότητας να περάσουν τις γιορτές σε ευχάριστη οικογενειακή ατμόσφαιρα.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr