Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ιβάνοφ συνεχάρη τους Εβραίους για τη νίκη κατά των Ελλήνων (γιορτές Χανουκά)
Δεκέμβριος 24, 2016. 15:56

Σκόπια.

 Ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ, με την ευκαιρία της εβραϊκής γιορτής Χανουκά, συνεχάρη σήμερα τον Μπέρτα Ρομάνο Νίκολιτς, πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας των Σκοπίων, καθώς και όλα τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας της χώρας.Γράφει στο σημείωμά του ο Ιβάνοφ:


«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά, να συγχαρώ εσάς και τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας στη χώρα, για τις επερχόμενες γιορτές Χανουκά.


Η Χανουκά είναι μια γιορτή της νίκης των Μακκαβαίων κατά του Ελληνο-Ασσυριακού στρατού, που έχει το συμβολισμό για τον θρίαμβο κατά του σκότους, κατά του κακού, τη νίκη κατά της τυραννίας και της ταλαιπωρίας που υπέστη ο εβραϊκός λαός.Κατά τις επόμενες οκτώ ημέρες, η κοινότητα θα γιορτάσει την ελευθερία μέσα από την ιστορία της. Γιορτάζοντας τη μνήμη αυτή του φωτός που άφησαν κληρονομιά οι  πρόγονοί σας προωθείται την παράδοση και τις αξίες της ισότητας και της ελευθερίας».Ο πρόεδρος προσθέτει ότι εύχεται  στα μέλη της εβραϊκής κοινότητας να περάσουν τις γιορτές σε ευχάριστη οικογενειακή ατμόσφαιρα.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


4 σχόλια:

Unknown είπε...

Γιορτάζουν την νίκη εναντίον του Ελληνιστικού βασιλείου των Σελευκιδών,το οποίο ίδρυσε ο Μακεδόνας στρατηγός του Αλεξάνδρου Σέλευκος.
Καλά έκανε και τους αποκάλεσε Έλληνες μιας και ο ίδιος όπως και οι πρόγονοί του ουδεμία σχέση έχουν με τους παραπάνω και γι αυτό το λόγο εκδηλώνει την χαρά του! Πολύ ωραία τα είπε ο Ιβάνωφ. Πάντα τέτοια!

sterg είπε...

Σκοπια=Θυγατρικο κατασκευασμα του εβραιοσιωνισμου .Τι θα λεγανε αλλο? Ο,τι τους παραγγελθηκε να πουνε.

Anargiros Ilias είπε...

Δηλαδή παραδέχεται εμμέσως ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες

Aggrampeli & Minas είπε...

Ε, ρε βλαδημηρε, περιμενε τα και στο κεφαλι σου... αναξιοι ειστε για οτιδηποτε δικος σας, μονο κλεβετε!